9 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Midsommarnattsdröm

Stjärnkoreografen Alexander Ekman Midsommarnattsdröm är en av fyra SVT-program som är nominerat till Golden Prague. (foto: SVT)

Publicerad 5 september 2017 12:29

Fyra SVT-program nominerade till Golden Prague

Bollywoodopera i Botkyrka, Midsommarnattsdröm, Yxa och Bergman - Dans på Fårö tävlar alla i Golden Prague, Europas prestigefulla kultur-tv-festival.

Av 20 program i tävlan har SVT kammat hem hela fyra nomineringar.

- Det blev full pott för oss i Prag i år! Alla våra dans- och operabidrag från SVT är nominerade, det är ju fantastiskt! Det är förstås mycket tack vare alla begåvade producenter och bolag som vi jobbat med. Det bygger vi vidare på, lovar Ditte Feuk, projektledare på SVT Drama.

Yxa

Tv-produktionen av Mats Eks mästerverk med Ana Laguna och Yvan Auzely producerades av Byltet för SVT. Det är ett innerligt stycke danskonst om ett äldre par i samhörighet, sorg och kärlek. Till tonerna av Albinonis Adagio, framfört av Fläskkvartetten.

Midsommarnattsdröm

Stjärnkoreografen Alexander Ekman Midsommarnattsdröm har i internationell press kallats ”Århundradets bästa scenkonst”. SVT gav tittarna möjlighet att se denna pärla från första parkett i våras genom en tv-produktion i samarbete med Bel Air Media och Kungliga Baletten. Nyligen nominerad även till en Rose d’Or.

Bollywoodopera i Botkyrka

Vi följer regissören Charlotta Huldt under produktionen av en färgstark föreställning i Botkyrka. Många kulturer möts när lokala musiker och dansare i förorten uppträder tillsammans med skolade operasångare. Producerad av Anna & Paul för SVT.

Bergman - Dans på Fårö

Under Bergmanveckan 2016 så bjöd man på ett unikt dansmöte på Fårö. De fyra koreograferna Alexander Ekman, Pär Isberg, Pontus Liedberg och Joakim Stephenson gav sin version av filmikonen Ingmar Bergman. Ingmar Bergman Jr och kungliga balettens Marie-Louise Sylwander står som producenter i samproduktion med SVT, Hammars Drama Productions och Nordisk Drama & Dokumentär.

Golden Prague tar plats den 30 september på The New Stage of the National Theatre i Prag.

Alla nomineradelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

4 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör