15 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Karin Mattisson

Uppdrag gransknings reportage "FN och övergreppen" har nominerats till Prix Europa i kategorin TV Current Affairs. Karin Mattisson är reporter och Joachim Dyfvermark producent. (foto: Linda Haglund)

Publicerad 1 september 2017 16:00 - Uppdaterad 4 september 2017 11:22

Sju SVT-program nominerade till Prix Europa

Uppdrag gransknings reportage om FN och övergreppen har nominerats till Europas största tv-, radio och webbfestival Prix Europa.

– Det känns jättebra att ett så viktigt reportage lyfts fram igen. Mötet med de drabbade barnen kommer jag aldrig glömma, säger reporter Karin Mattisson.

Ytterligare fem SVT-program har nominerats.

Uppdrag gransknings internationellt uppmärksammade reportage FN och övergreppen har nominerats till det prestigefyllda priset Prix Europa i kategorin TV Current Affairs.

”Jag är så stolt”

Karin Mattisson, reportern bakom Uppdrag gransknings FN-reportage, gläds åt nomineringen och hoppas att det redan uppmärksammade reportaget nu ska kunna få ytterligare internationell spridning.

– Det här är ett otroligt viktigt program och just därför gör det mig så glad att det uppmärksammas än en gång. Jag och producent Joachim Dyfvermark är fruktansvärt stolta och glada.

Reportaget, som fick ett enormt efterspel med bland annat presskonferens i New Yorkär en granskning av FN-personals sexuella övergrepp mot barn. I reportaget går Uppdrag gransknings team till botten med vad som hände de drabbade barnen.

– Mötet med de utsatta barnen, som FN svikit många gånger om, kommer jag aldrig att glömma.

Reportaget FN och övergreppen har producerats av Joachim Dyfvermark. Karin Mattisson är reporter.

Reportaget FN och övergreppen har producerats av Joachim Dyfvermark. Karin Mattisson är reporter. (Foto: SVT)

Flera SVT-produktioner nominerade

Bland nomineringarna i samma kategori, TV Current Affairs, finns även SVT Dold:s granskning av högskoleprovet, som fick ett stort nationellt genomslag i maj 2016.

SVT-programmen Ensamma mot IS och dokumentären Jamalas kamp har nominerats i kategorin TV IRIS och SVT-produktionen EDIT har nominerats i Online-klassen.

SVT:s dramthriller Innan vi dör och Bonusfamiljen är båda nominerade i kategorin Drama, och dokumentären Loving Lorna är nominerad i tv-dokumentärkategorin.

20 oktober

Prix Europa är ett pris som utser årets bästa radio, tv eller onlineproduktion.

Vinnarna i de olika kategorierna kommer att presenteras i Berlin den 20 oktober.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

6 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör