10 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Midsommarnattsdröm och Hashtag är båda nominerade till Guldrosen.

Midsommarnattsdröm (foto: SVT) och Hashtag (foto: Janne Danielsson) är båda nominerade till Guldrosen.

Publicerad 23 augusti 2017 12:57 - Uppdaterad 23 augusti 2017 13:28

Midsommar-nattsdröm och Hashtag kan vinna Guldrosen

SVT har två nomineringar inför årets upplaga av Guldrosen (Rose d’Or) där Midsommarnattsdröm är nominerad i Arts-kategorin och Hashtag i Children & Youth-kategorin.

Prisutdelningen hålls den 19 september i Berlin.

 

Midsommarnattsdröm

Midsommarnattsdröm

Midsommarnattsdröm (foto: SVT)

Stjärnkoreografen Alexander Ekman belönades med en timmes applåder vid premiären av hans Midsommarnattsdröm, en av Stockholmsoperans mest omtalade och hyllade uppsättningar på sistone.

I internationell press har Ekmans koreografi kallats ”Århundradets bästa scenkonst”. SVT gav tittarna möjlighet att se denna pärla från första parkett i våras genom en tv-produktion i samarbete med Bel Air Media och Kungliga Baletten.

Denna produktion är nu nominerad till en Rose d’Or Award i Arts-kategorin. Programmet tävlar mot Dante & the Invention of Hell (Italien), The Secret of a Master Painter (Nederländerna) och Young Men (Storbritannien).

Har nått ut till publiken

- Det är förstås jätteroligt att SVTs satsningar på scenföreställningar får sådan fin uppmärksamhet. Just denna filmiska inspelning av Midsommarnattsdröm har verkligen nått ut till publiken och tilltalat alla åldrar, rockare, musik- och dansälskare, säger SVT:s projektledare Ditte Feuk.

Och föreställningens koreograf Alexander Ekman är nöjd:

- Det blir bra när man har förtroende för dem som filmar. Att de förstår scenen och kommer med bra filmidéer är förutsättning för att vilja jobba ihop. Här har SVT och den franske bildregissören lyckats. Men det krävde förstås mycket arbete och långa diskussioner där alla fick ge och ta, säger Alexander Ekman med ett smil.

Hashtag

Hashtag

Aju (Winelle Lopez), Nathalie Ida Pettersson, Johanna (Nosimo Sjögren), Bim (Loa Ek) och Mehmet (Kevin Vaz) i Hashtag. (Foto: Janne Danielsson)

Vad händer när hundratals ungdomar vill döda någon på grund av inlägg på sociala medier?

Hashtag inspirerades av händelserna kring Instagramupploppet 2012 i Göteborg och är nominerad i kategorin Children & Youth. Serien tävlar mot Anti Bully Club (Nederländerna), Club der roten Bänder (Tyskland) och Inside My Head (Storbritannien).

- Vi är såklart jätteglada att Hashtag har nominerats till Rose d'Or. Det här är den fjärde stora internationella nomineringen för serien, tack vare det fantastiska arbete SVT Drama, produktionsbolaget Zentropa Sweden och alla medverkande gjort med serien, säger SVT:s projektledare Peter Zell.

430 program

Guldrosen (Rose d’Or) är en av de äldsta och mest prestigefulla tv-tävlingarna i Europa, etablerad redan 1961. I år skickades 430 program in från över 160 kanaler och producenter.

Prisutdelningen hålls den 19 september.

Fakta:

Guldrosen (Rose d’Or) är en av de äldsta och mest prestigefulla tv-tävlingarna i Europa, etablerad redan 1961. I år skickads 430 program in från över 160 kanaler och producenter.

Prisutdelningen hålls den 19 september.

255.7e579538141efd9723d287d_6d6172696b612e697265626c6164407376742e7365

10 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör