7 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Korparna

”Korparna” är Jens Assurs långfilmsdebut.(foto: TriArt)

Publicerad 21 augusti 2017 06:30

Korparna tävlar i San Sebastián

Jens Assurs långfilmsdebut ”Korparna” är uttagen till tävlan i den prestigefulla filmfestivalen i spanska San Sebastián. Som öppningsfilm på festivalen visas Ruben Östlunds ”The Square”.

Båda filmerna är samproducerade av SVT och kommer att visas i SVT framöver.

”Korparna” utspelar sig på den svenska landsbygden under 1970-talet. Agne (Reine Brynolfsson) sliter hårt för att få sin gård att gå runt, men markägaren vill modernisera och hotar att säga upp arrendeavtalet.

Jens Assur

Jens Assur

Filmen är en karg och kraftfull historia om skam, skuld och livsdrömmar, baserad på Tomas Bannerheds Augustprisbelönade roman med samma namn.

I övriga roller syns bland andra Maria Heiskanen, Peter Dalle och Jacob Nordström. ”Korparna” är producerad av Jens Assur, Jan Marnell och Tom Persson för Film and Art Affairs II AB, i en samproduktion med bland annat SVT.

The Square

Öppningsfilm på festivalen i San Sebastián är Ruben Östlunds ”The Square” som tidigare i år vann guldpalmen i Canneslänk till annan webbplats. ”The Square” har svensk biopremiär 25 augusti och den kommer att visas i SVT hösten 2018.

Årets upplaga av filmfestivalen i San Sebastián äger rum 22-30 september.

The Square

Dominic West och Terry Notary i Ruben Östlunds film ”The Square”. (foto: TriArt)

Fakta:

Jens Assur har tidigare arbetat som stillbildsfotograf och gjorde sin kortfilmsdebut med prisbelönta ”Den sista hunden i Rwanda” (2005).

Därefter har han skrivit och regisserat kortfilmerna ”Killing the Chickens to Scare the Monkeys”, ”A Society” och ”Hot Nasty Teen”.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

6 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör