10 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

SVT Nyheter Västs Sofia Nordén, Cecilia Lönnehed och Anton Svendsén tillsammans med Dolda redaktionella ledare, Martin Sundborn och Kent Adersjö. Foto: Johan Everljung

Publicerad 26 maj 2017 13:52

Prisregnet fortsätter

Storslam för Dold och stor framgång för Väst.

För några veckor sedan var reportern Samir Bezzazis i Las Vegas för att ta emot pris för den journalistik som resulterade i Dolds avslöjande om fusket med högskoleprovet.

På Kristihimmelsfärdsdagen var det projektledaren Kenny Adersjö och programmets redaktör Martin Sundborn som fick ta emot två priser - bl.a. för Europas bästa program.

Det var under den europeiska public service organisationen Circom-Regionals konferens på Azorerna som utdelningen av Prix Circom ägde rum. Det var sedan tidigare känt att Dold vunnit i klassen undersökande journalistik, men att också ta hem Grand Prix - det bästa av de bästa priset - kom som en fin överraskning i slutet av prisgalan.

- Det är roligt att vår färsking i undersökande journalistik, Dold, uppmärksammas och uppskattas på det här viset. Och att vi har lyckats med en av våra målsättningar med programmet - att genom de unga medarbetare som jobbat hos hos under våra tre säsonger lyckas sätta en ny ton i den här genren, säger Kenny Adersjö.

I den starkt formulerade motiveringen från juryn noteras bl.a. just programmets formgrepp:

"As well as displaying journalism at its very best, it's also remarkable viewing, with tense moments to match the best detective dramas".

Dold-medarbetarnas nyhetskolleger i Göteborg, Sofia Nordén, Cecilia Lönnehed och Anton Svendsén från SVT Nyheter Väst
fick ta emot ett mycket ärofyllt hedersomnämnande i klassen "News Programme and viewer involvement". Det var en livegranskning av bedragare på Blocket som kunde göras tack vare publikens delaktighet som imponerade på juryn:

"An excellent example of audience in uence and centrality to the creation of a story."

- Såväl priset för Dold som det hedersomnämnande som riktas till Väst's nyhetsredaktion har en mycket tydlig gemensam nämnare;
den innovativa kraften i att utveckla journalistiken mot ett tydligt publikfokus, säger Josefin Ziegler, redaktionschef på SVT Nyheter Väst och Robert Olsson, programchef för samhällsavdelningen i Göteborg, i en gemensam kommentar till framgångarna.

 

255.7e579538141efd9723d287d_6c656e612e77656d6172407376742e7365

8 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör