7 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Michael Wall

Michael Wall i Malmö.

Publicerad 8 december 2016 20:49

Michael Wall vinner pris i Hollywood för tredje gången

Michael Wall, systemtekniker på SVT i Malmö och filmare, har vunnit pris på Hollywood International Moving Pictures Film Festival.

Han har, tillsammans med ukulelebandet "Trellebelle Ukulele Orchestra" gjort en 360 graders musikvideo och vunnit förstapris i klassen "Bästa musikvideo".

Musikvideon är gjord med Trelleborgs Ukulele Orchestra där bandet spelar en egengjord låt i en gammal engelsk dubbeldäckare med ett tjugotal glada statister.

- Jag presenterade idén med att göra en 360 musikvideo för snart ett år sedan till min fd. arbetskamrat Gerry Malmstein som är med i Ukulelebandet. Innan själva inspelningen blev av hann jag vinna två priser i Hollywood för min dokumentärfilm Sepsis, säger Michael Wall.

Trellebelle Ukulele Orchestra

Trellebelle Ukulele Orchestra

Filmen Sepsis fick i somras ett förstapris i klassen "Bästa kortfilmsdokumentär" på filmfestivalen Hollywood International Independent Documentary Awards (HIIDA).

Under sensommaren vann filmen pris på filmfestivalen Los Angeles Independent Film Festival Awards (LAIFFA) som "Bästa utländska korta dokumentärfilm".

- Nu känns det helt overkligt att för tredje gången vinna på en filmfestival i Hollywood, säger idag en överlycklig och glad Michael Wall.

Priset

Prisdiplomet

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

4 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör