7 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Prisutdelning

Glada pristagare på Eurovision Creative Forum. Tvåa fr v syns SVT:s Jonas Gunnarsson och till höger om honom jublar Titans Karin Bäckmark. (foto: EBU)

Publicerad 13 september 2016 10:04 - Uppdaterad 13 september 2016 13:37

Det sitter i väggarna prisades i Berlin

”Det sitter i väggarna” vann igår kväll formattävlingen Eurovision Creative Forum, i konkurrens med 20 andra nominerade format från hela Europa.

Priset delades ut på en gala i Berlin och på plats för att ta emot fanns SVT:s projektledare Jonas Gunnarsson och Titans Karin Bäckmark, som tagit fram formatet.

- Det kändes oerhört roligt att få ta emot priset och det är ett kvitto på att vi har gjort ett nyskapande program. Jag vill rikta ett stort tack till alla de fantastiska människor som lagt ner sin själ i programmet, säger en lycklig Jonas Gunnarsson.

Det sitter i väggarnalänk till annan webbplats” är både ett historie- och inredningsprogram. Historikern Christopher O'Regan hjälper nyfikna ägare till gamla hus att lära sig mer om husets historia, medan byggnadsvårdsantikvarien Erika Åberg hjälper till med renovering i gammal stil.

1,1 miljon tittare

Första säsongen hade premiär hösten 2015 och blev en stor succé, med i genomsnitt 1,1 miljoner tittare. Serien är tillbaka med en ny säsong senare i höst.

Formatet har utvecklats av Titan Television i samarbete med SVT, med Johan Liljeroth som producent. DRG distribuerar formatet internationellt.

Tvåa på Eurovision Creative Forum kom belgiska dejtingformatet ”May I Kiss You” och trea kom NRK:s medicinska kunskapslek ”Hva feiler det deg?”.

SVT-programmet ”Årets retrolänk till annan webbplats” var också nominerat till Eurovision Creative Forum, men vann inget pris.

Samtliga nominerade format på Eurovision Creative Forumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mer om vinnarna (på engelska)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

6 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör