9 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Golden Prague

Shakespeare - mer än ord (foto: SVT)

Publicerad 12 september 2016 18:30 - Uppdaterad 13 september 2016 10:11

SVT:s Shakespeare-film kan vinna i Prag

SVT:s musik- och dansfilm ”Shakespeare – mer än ord” är nominerad till Golden Prague, Europas mest prestigefulla kultur-tv-festival.

Dessutom är SVT inblandade i ytterligare två nominerade program, dansfilmen ”Den unga drottningen” samt balettföreställningen ”Alexander Ekmans Svansjön”.

William Shakespeares pjäser innehöll inte bara ord. Sång och dans var också viktiga inslag i de flesta av hans dramer. På 400-årsdagen av William Shakespeares död visade SVT filmen ”Shakespeare – mer än ordlänk till annan webbplats”, som nu nominerats till Golden Prague i Tjeckien.

Musiken framförs av brittisk-svenska gruppen The Players och dansarna kommer från Kungliga baletten. Filmen är producerad av SVT med Ditte Feuk som producent. För koreografin står Mia Stagh och för musikurvalet svarar Kerstin Frödin.

Häftig dans

Den unga drottningenlänk till annan webbplats” berättar historien om drottning Kristina, till modern musik och med häftig dans. Fredrik Stattin har regisserat och för koreografin svarar Hans Marklund.

Dansarna kommer från BASE 23 och Stockholm Dance Academy. Filmen är producerad av Nordisk Drama & Dokumentär, i nära samarbete med SVT.

Alexander Ekmans humoristiska och spektakulära uppsättning av ”Svansjönlänk till annan webbplats” på operan i Oslo har vunnit världsrykte. Tv-överföringen av föreställningen är producerad av NRK, med SVT som en av samproducenterna.

Golden Prague pågår 28/9-1/10 och prisgalan äger rum lördag 1 oktober.

Samtliga nominerade till Golden Prague 2016länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

5 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör