7 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Don Titelman, Daniel Gartmo, Niklas Östling och Andreas Hollgren.

Don Titelman, Daniel Gartmo, Niklas Östling och Andreas Hollgren. (foto: Stefan Skimmerstrand)

Publicerad 9 augusti 2016 15:22 - Uppdaterad 18 augusti 2016 20:19

Don Titelman - årets nyhetsfotograf

Don Titelman, mångårig nyhetsfotograf på SVT, tilldelades i slutet av juni TV-fotografernas förenings hederspris Gyllene Snittet 2016.

Dessutom vann fotograferna Niklas Östling och Andreas Hollgren pris för sitt arbete under Eurovision Song Contest i Globen.

För sjätte gången delades priset Gyllene Snittet ut i fyra olika kategorier till Sveriges bästa tv-fotografer.

Priset delas ut av TV-fotografernas förening och galan hölls på Bio Rio i Stockholm. Under ledning av konferencier Jean Jältsten delade prisutdelarna Ann Wiktorin, Johan Bernhagen, Camilla Ramel Laubscher och Robin Hofwander ut priser i följande kategorier:

Hederspriset:

Don Titelman får utmärkelsen med motiveringen: "För en mångårig karriär i bildens tjänst, alltid med en professionell känsla och med en journalistisk blick.”

Årets Tv-fotograf Enkamera:

Daniel Gartmo med motiveringen: "En stabil och mycket mångsidig och uppskattad Eng-fotograf som alltid med hög konstnärlighet och proffsighet utnyttjar dagen kamerateknik och ljus för att skapa fantastiska bilder. Hans arbete har synts i Kockarnas Kamp, personporträtt i Bonde söker fru och vinjetten till Sveriges Mästerkock."

Årets Prestation:

Niklas Östling med motiveringen: "Med ett vajersystem som krävde en extrem planering och programmering av varje åkning lyckades han trots användarovänligheten leverera felfria och mäktiga åkningar vid all tre sändningarna av Eurovision Song Contest i Globen."

Årets Tv-fotograf Flerkamera:

Andreas Hollgren med motiveringen: "Med en mångsidighet och med stor erfarenhet av såväl handkamera, steadycam som närbildskamera levererar han alltid med en omisskännlig känsla, musikalitet och fantasi. I år sticker speciellt närbildsarbetet under Eurovision Song Contest i Globen ut. Världsklass helt enkelt."

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

4 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör