7 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Tove Hansson, Ylva Esping, Helena Peterson Schön, Natalie Medic och Firas Razak.

Pristagare: Tove Hansson, Ylva Esping, Helena Peterson Schön, Natalie Medic och Firas Razak, SVT Nyheter Skåne och SVT Nyheter Helsingborg. (foto: SVT)

Publicerad 26 april 2016 06:50 - Uppdaterad 26 april 2016 07:15

SVT-team fick pris för pedofil-granskning

SVT-teamet från SVT Nyheter Skåne och Helsingborg, som står bakom granskningen av män som tar sexuella kontakter med barn på nätet, prisades i fredags av Europeiska föreningen för människors utveckling.

Motiveringen löd: ”För att genom ett kreativt och kvalificerat journalistiskt arbete kunnat påvisa att samhället inte lyckas stoppa kända och även redan dömda pedofiler från att fortsätta ta sexuella kontakter med barn på nätet."

Europeiska föreningen för människors utveckling ordnade en kväll på Studiefrämjandet i Malmö med drygt 100 personer på plats för att träffa och prata med SVT-teamet som stod bakom granskningen.

Pris

Kvällen innehöll musik, dans och diskussion om granskningen.
På slutet av kvällen fick Kodra Alhir som är ordförande i föreningen dela ut priset.

Medveten satsning

- Jag blir såklart jätteglad och stolt över att vår granskningen blir uppmärksammad och att man tycker att vi lyfter viktiga frågor, säger Natalie Medic som startade granskningen.

- Vi har gjort en medveten satsning på granskande journalistik och vunnit priser och för första gången blivit guldspadenominerade och det inspirerar, säger Göran Eklund, redaktionschef på SVT Nyheter Skåne och Helsingborg.

SVT Nyheter Skåne och Helsingborg har tidigare i år fått SVT:s nyinrättade Sverigepris för granskningen av män som tar sexuell kontakt med barn.

Pris

Många hade kommit för att höra SVT-teamet berätta om granskningen.

Prisplaketten

Prisplaketten

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

3 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör