6 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Midnattssol

Midnattssol (foto: Jerome Bonnet/Canal+)

Publicerad 24 april 2016 22:23

Midnattssol vann i Paris

Thrillerserien ”Midnattssol” visas i SVT först till hösten men redan gångna veckan hade den världspremiär på Séries Mania-festivalen i Paris.

Och den franska publiken gillade vad de såg för de belönade serien med Publikens pris, ett pris som ”Midnattssol” delade med belgiska ”Beau Séjour”. Prisutdelningen ägde rum i Paris på söndagkvällen.

Midnattssollänk till annan webbplats är en fransk-svensk thrillerserie som startar med ett bestialiskt mord på en fransk medborgare i Kirunas vildmark. Under utredningen måste svenske biträdande åklagaren Anders Harnesk (Gustaf Hammarsten) samarbeta med franska polisen Kahina Zadi (Leïla Bekhti) för att lösa fallet.

Under Séries Mania-festivalen biovisades de två första delarna av ”Midnattssol” och publiken röstade alltså fram den till delad förstaplats i kategorin Publikens pris.

Amerikanska branschtidningen Variety

”Midnattssol” är en samproduktion mellan SVT, Canal+, Nice Drama, Atlantique Productions samt Filmpool Nord. Serien är skapad och regisserad av Måns Mårlind och Björn Stein, efter en idé av Henrik Jansson-Schweizer och Patrick Nebout.

Amerikanska branschtidningen Variety var på plats under Séries Mania-festivalen och skrev en lång och uppskattande artikellänk till annan webbplats om ”Midnattssol” (OBS! Artikeln innehåller s k spoilers).

Series Mania-festivalen startade 2010 och har på kort tid vuxit ut till en viktig samlingsplats för tv-dramabranschen, inte minst när det gäller att sy ihop internationella samproduktioner.

Samtliga vinnare på Séries Mania 2016:länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

3 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör