6 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Nominerade program till Banff

En vanlig fucking människa, Tro, hopp och kärlek och Det sitter i väggarna är nominerade till Banff Rockie Awards. (foto: Privat/Magnus Liam Karlsson/Janne Danielsson)

Publicerad 20 april 2016 18:22 - Uppdaterad 21 april 2016 10:03

Tre SVT-program kan vinna i Kanada

SVT-programmen ”En vanlig fucking människa”, ”Det sitter i väggarna” samt ”Tro, hopp och kärlek” är nominerade tilll Banff Rockie Awards 2016, en av världens största tv-tävlingar.

Priserna delas ut på en gala tisdag 14 juni.

Malin Björkman-Widells dokumentär ”En vanlig fucking människalänk till annan webbplats” sändes i november förra året och berörde många tittare djupt. Filmen berättar historien om unge mannen Sam, som föddes i en flickas kropp men som ända sedan han var barn vetat att han egentligen är en pojke.

Filmen är nominerad till Banff Rockie Awards i klassen Social and Investigation.

Det sitter i väggarna

Första säsongen av historie- och inredningsserien ”Det sitter i väggarnalänk till annan webbplats” blev en stor succé och följdes av 1,1 miljoner tittare. I serien besöker historikern Christopher O'Regan och byggnadsvårdsantikvarien Erika Åberg nyfikna ägare till gamla hus, för att forska i husets historia och hjälpa till med tidstypisk renovering.

”Det sitter i väggarna” är nominerad till Banff Rockie Awards i kategorin Lifestyle. Serien är producerad av Titan för SVT, med Johan Liljeroth som producent och Jonas Gunnarsson som projektledare.

Tro, hopp och kärlek

Relationsserien ”Tro, hopp och kärleklänk till annan webbplats, där tre präster och en pastor söker kärleken med hjälp av programledaren Mark Levengood, blev mycket uppmärksammad när den hade premiär i september förra året. Många tittare uppskattade inte minst att få en inblick i vad det innebär att vara präst i nutidens Sverige.

”Tro, hopp och kärlek” är nominerad till Banff Rockie Awards i kategorin Reality. Serien är producerad av Jarowskij för SVT, med Mathias Barnekow som producent och Kajsa Peters som projektledare.

Samtliga nominerade till Banff Rockie Awards 2016länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

3 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör