10 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Arne Müller

Arne Müller (foto: Johan Everljung)

Publicerad 12 april 2016 06:30

Arne Müller har fått både Guldsleven och Guldspaden

Arne Müller, redaktör på SVT Nyheter Västerbotten, har prisats dubbelt den senaste veckan. Förutom att ha fått en Guldspade på Gräv i Göteborg för sin bok Norrlandsparadoxen, har han tilldelats Publicistklubben Norra Norrlands pris Årets Guldslev.

Arne Müller fick Publicistklubben Norra Norrlands pris Årets Guldslev "för sitt granskande arbete om vindkraft och gruvor" med motiveringen: "För att under flera år ha grävt ner sig, rotat runt i snåriga detaljer och besvarat frågor som ställer stora värden mot varandra, ofta i områden där människor måste skrika extra högt för att höras. Ett föredömligt exempel på hur avgörande journalisten och journalistiken kan vara för att sätta ljus på frågor i dunkel."

Fullständig överraskning

- Det var väldigt roligt att få detta pris, särskilt som det kom som en fullständig överraskning. Medan prismotiveringen lästes upp hann jag tänka "det här var en välformulerad motivering, undra vem som passar in på den beskrivningen", säger Arne Müller och fortsätter:

- Det viktigaste med priset är att det bidrar till att rikta blicken mot de frågor som jag har granskat i boken Norrlandsparadoxen. Efter konkursen för Northland Resources gruva utanför Pajala och en rad andra smärtsamma erfarenheter, är diskussionen om de stora råvarubaserade satsningarna i glesbygd än mer angelägen.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

7 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör