7 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Nominerade program

Alla är fotografer”, appen ”Lilla Aktuellt Kollen” samt ”Morran och Tobias” är utvalda att presenteras på Input i Calgary i maj. (foto: Janne Danielsson)

Publicerad 21 mars 2016 06:30

Tre SVT-program uttagna till Input

”Morran & Tobias”, ”Alla är fotografer” samt appen ”Lilla Aktuellt Kollen” är alla uttagna till Input 2016. Input är en årlig konferens för public service-tv-bolag och årets upplaga äger rum i kanadensiska Calgary 9-12 maj.

Humorserien ”Morran & Tobias”, med Johan Rheborg och Robert Gustafsson i huvudrollerna, har blivit ett kultfenomen särskilt bland yngre tittare. Serien skildrar en mamma (Rheborg) och hennes vuxne son (Gustafsson) som försöker skapa sig en tillvaro i samhällets utkant.

På Input kommer serien presenteras i en session om nyskapande program som tänjer på gränserna.

Lilla Aktuellts app

Vipåtv har rapporterat tidigarelänk till annan webbplats om succén för appen ”Lilla Aktuellt Kollen”, som lanserades hösten 2014. Via appen svarar ”Lilla Aktuellts” publik på dagliga frågor och svaren ligger sedan till grund för inslag i programmet. Varje dag tar redaktionen emot ca 75 000 svar från 16 000 användare.

Nu är appen uttagen till Inputs så kallade cross media-sektion.

Alla är fotografer

I kulturserien ”Alla är fotografer” utmanar Henrik Schyffert och Johan Rheborg varandra på olika fotouppdrag. Båda är hängivna amatörfotografer men känner att de vill utvecklas, och till hjälp får de olika mentorer i varje avsnitt.

På Input kommer ”Alla är fotografer” ingå i en session om nya, intressanta tv-format. Det avsnitt som kommer att visas är första avsnittet i säsong två, där Henrik och Johan ska försöka ta genusmedvetna bilder.

Två UR-serier kommer också att presenteras på Input, nämligen ”Tripp, trapp, träd” och ”Makt hos mig”.

Input är en årlig konferens för kunskapsutbyte och nätverkande för public service-tv-bolag från hela världen. Nationella koordinatorer i Sverige är Niklas Ahlgren, SVT International, och Anna Birgersson-Dahlberg, UR International.

Läs mer om Inputlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fakta:

Input är en årlig konferens för kunskapsutbyte och nätverkande för public service-tv-bolag från hela världen.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

3 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör