10 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Minst 200 marockanska pojkar lever på Stockholms gator.

Minst 200 marockanska pojkar lever på Stockholms gator. (foto: SVT)

Publicerad 22 februari 2016 13:50

Uppdrag granskning nominerat till pris i USA

Uppdrag gransknings progam om marockanska gatubarn i Sverige är nominerat i den internationella tv- och filmgalan New York Festivals som går av stapeln i Las Vegas i april.

Programmet är gjort av reporter Anna-Klara Bankel och fotograf Emil Larsson.

Programmet om de marockanska gatubarnen i Sverige sändes i Uppdrag granskning i september förra året och handlade om marockanska gatubarn som kommer till Sverige och lever ett liv i misär utanför samhället med stor misstro mot de svenska myndigheterna.

– Jag tror att vi lyckades ge röst åt människor som annars sällan får föra sin talan själva. Detta skulle vara en nära och granskande samhällsskildring där killarnas egna berättelser stod i centrum. Vi ville hålla expertröster och myndighetsrepresentanter så mycket som möjligt utanför dokumentären. Att det finns gatubarn som lever i misär i Sverige är ett avslöjande i sig men det är en del av ett internationellt fenomen med unga migranter som lever i skuggtillvaro mitt ibland oss andra, säger Anna-Klara Bankel till svt.se.

– Verkligen roligt att Anna-Klara Bankels och Emil Larssons reportage uppskattas internationellt. Ett kvitto på att Uppdrag granskning håller ställningarna i den utländska konkurrensen, säger Nils Hanson, Uppdrag gransknings projektledare och ansvarige utgivare.

Går på djupet

New York Festivals uppmärksammar reportage och program som på djupet undersöker ämnen av speciell vikt och intresse från hela världen.

Uppdrag gransknings reportage tävlar i kategorierna Current Affairs och Social Issues tillsammans med andra tv- och filmproduktioner från över 50 länder.

Läs mer om programmetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

6 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör