10 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Prisvinnarna

Från vänster: Storbritanniens ambassadör Paul Charles Johnson (som tog emot priset för Maggie Smith), Barbro Westerholm, Hedvig Andér, Lars Lerin, Ann-Marie Rauer, Zeliha Dagli och Lill Lindfors. (foto: Jonas Borg för M-magasin)

Publicerad 21 februari 2016 15:34

Ann-Marie Rauer - årets Kulturmappie

Ann-Marie Rauer, programledare för Sverige! blev årets Kulturmappie när M-magasin delade ut årets Mappiepriser vid en gala på Grand Hotel i Stockholm.

Dessutom prisades två andra SVT-profiler: Go´kvälls stilkonsult Hedvig Andér, som utsågs till Årets Stilmappie - och konstnären Lars Lerin, aktuell i SVT-serien ”Vänligen Lars Lerin” som utsågs till Årets Hedersmappie.

Utmärkelsen Årets Mappie skapades av M-magasin för att uppmärksamma kvinnor över 50 år.

– Med utmärkelsen har vi bevisat att kvinnor över 50 är gångbara på marknaden, visat deras kompetens och värde. Priset har hjälpt till med den tysta revolution som pågår. Jag tror att det här priset inte behövs om tio år, säger M:s chefredaktör Amelia Adamo i ett pressmeddelande.

Motiveringarna lyder:

Årets Kulturmappie – Ann-Marie Rauer

Motivering: "För att hon har den allt mer sällsynta förmågan att lyssna och lågmält får den intervjuade att vilja öppna sig i tv-programmet Sverige. Vi vill sätta allt ljus på denna doldis!"

Årets Stilmappie – Hedvig Andér

Motivering: "För att hon ser på vanliga kvinnor med snälla ögon och för dem att känna glädje över sitt yttre. Hon hittar något vackert hos alla och stylar under devisen: Du duger."

Årets Hedersmappie – Lars Lerin

Motivering: "För att han inte bara är en gudabenådad konstnär och författare utan också en radioröst vi älskar. Nu också vår bästa vän i tv-rutan. Vår favoritväninna!"

Övriga pristagarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

4 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör