7 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Nominerade program till Prix Jeunesse.

Superdräkten, Tusen år till julafton, Vår restaurang, Astrid blir storasyster och Extrema ögonblick är alla nominerade till Prix Jeunesse 2016. (foto: Carl-Johan Söder, André Lindholm, SVT)

Publicerad 1 februari 2016 11:36 - Uppdaterad 15 februari 2016 16:22

Fem SVT-program nominerade till Prix Jeunesse

Till årets upplaga av prestigefulla barn-tv-festivalen Prix Jeunesse har SVT hela fem nominerade program, nämligen ”Astrid blir storasyster”, ”Extrema ögonblick”, ”Superdräkten”, ”Tusen år till julafton” samt ”Vår restaurang”.

Prisutdelningen äger rum onsdag 25 maj i München.

I klassen Faktaprogram för 7-10-åringar är tre SVT-program nominerade. Förra årets omtalade julkalender ”Tusen år till julaftonlänk till annan webbplats”, med Erik Haag och Lotta Lundgren, är nominerad tillsammans med ”Superdräktenlänk till annan webbplats”, där dragshowartisten Peter Englund assisterar barn i utklädningsnöd.

Nominerad är även serien ”Vår restauranglänk till annan webbplats”, där stjärnkocken Niklas Ekstedt hjälper barn att öppna restaurang för en dag.

”Vår restaurang” är dessutom nominerad till Prix Jeunesse särskilda pris för mångfald och kulturell förståelse, kallat UNESCO Special Prize. ”Superdräkten” har också dubbla nomineringar och kommer även att tävla om Prix Jeunesse så kallade Gender Equity Prize.

Svåra situationer

Dokumentärserien ”Extrema ögonblicklänk till annan webbplats” handlar om barn som hamnat i mycket svåra situationer och som behövt använda all sin inre styrka och kapacitet för att klara sig ur dem. Serien är nominerad i klassen Faktaprogram för 11-15-åringar.

Slutligen är dokumentärserien ”Astrid blir storasysterlänk till annan webbplats”, om hur det är att få ett lillasyskon, nominerad i klassen Faktaprogram för upp till 6-åringar.

Även UR har två nomineringar, ”Räknar dagar, räknar år” samt ”Med all rätt”, så totalt tävlar alltså sju svenska program på Prix Jeunesse.

Prix Jeunesse har arrangerats sedan 1964 och är en av de mest prestigefulla barn-tv-festivalerna i världen.

Samtliga nominerade program till Prix Jeunesse 2016länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

8 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör