7 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Alla Prix Egalia-vinnarna!

Alla Prix Egalia-vinnarna! (foto: Markus Sterky)

Publicerad 17 december 2015 14:43 - Uppdaterad 17 december 2015 20:20

#EttSverige vann Prix Egalia

Nyhetssatsningen #Ett Sverige vann på torsdagen Prix Egalia ”för att med nyfikenhet och stora ambitioner visat vägen in i det nya medielandskapet”.

Andra pris gick till Melodifestivalens teckenspråkstolkning och tredjepris till Bacillakutens Snoppen och Snippan.

Prisutdelningen skedde på Nalen i Stockholm i samband med ett programchefs- och projektledarmöte.

Förstapriset består av 30 000 kronor, andrapriset 15 000 kronor och tredjepriset 5 000 kronor.

Motiveringar:

1:a pris: #Ett Sverige:

”Att vara kreativ handlar om att vara modig och våga prova nya sätt att arbeta på. #EttSverige skapade inte bara stor delaktighet hos tittarna, utan lyckades också på ett begåvat sätt få vardagsnära ämnen, som inte i huvudsak rör storstäder, att få stort genomslag. Med nyfikenhet och stora ambitioner visar #Ettsverige oss vägen in i det nya medielandskapet.”

2:a pris : Melodifestivalens teckenspråkssatsning:

”Med inlevelse, generositet och glädje har teckentolkarna bjudit in alla till fest.  Genom att testa, tänja och våga har de adderat både en extra nivå och mångfald till Mello. Service och ökad tillgänglighet med glitterkant och ny kunskap som bonuskonfetti.  En inkluderande succé.”

3:e pris: Snoppen och Snippan i Bacillakuten:

”Genom lekfullhet, musik och humor bar detta lilla storverk ett viralt budskap om naturlighet och jämlikhet till hela världen. Sveriges näst populäraste klipp 2015 kittlade fram samtal mellan unga och vuxna. Och tog sig med ett barns självklarhet in i såväl Conan O´Brians talkshow som i de internationella nyhetsjättarnas rubriker. Priset går till en liten visa med stort budskap och globalt genomslag - Snoppen och Snippan.”

Juryn har i år bestått av Mathias Engstrand, juryordförande (programbeställare av underhållning och sport), Ellen Tejle (föreståndare för Bio Rio) och Hélène Benno (generalsekreterare för Min Stora Dag).

30 olika förslag

30 olika förslag lämnades in, allt ifrån större satsningar till programserier och enskilda reportage och medarbetare. 10 bidrag gick vidare till slutnomineringen.

Prix Egalia är programledningens årliga pris för jämställdhet och mångfald.

Bedömningskriterierna ska följa SVT:s mångfaldspolicy. Bidraget kan vara ett extraordinärt program eller en insats (administrativt, journalistiskt eller konstnärligt). Priset kan delas ut till en enskild person, en grupp eller ett program.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

9 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör