6 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Bron

Tredje säsongen av Bron är nominerad till tre priser i London och bl a är Sofia Helin nominerad till Bästa kvinnliga skådespelare. (Foto: Baldur Bragason)

Publicerad 24 november 2015 10:50

Sju SVT-nomineringar till C21 Drama Awards

SVT har hela sju nomineringar till C21 Drama Awards 2015 - och dramaserien Bron är nominerad i tre klasser.

Prisutdelningen äger rum i London onsdag 2 december.

Tredje säsongen av världssuccén ”Bron” är nominerad i tre klasser till C21 Drama Awards. Serien är nominerad både i Bästa icke-engelska dramaserie och i Bästa återkommande dramaserie. Dessutom är Sofia Helin nominerad till Bästa kvinnliga skådespelare för sin roll som Saga Norén.

Den uppmärksammade serien ”Jordskott” är nominerad till Bästa icke-engelska dramaserie och så är Moa Gammel nominerad till Bästa kvinnliga skådespelare för sin roll som poliskommissarie Eva Thörnblad. 

Viva Hate

Peter Birros tredelade dramakomedi ”Viva Hate”, som nyligen vann Prix Europa, är nominerad till Bästa miniserie. Slutligen är Felix Herngrens och Andreas T Olssons webbkomedi ”Taxi” nominerad till Bästa digitala originalserie. 

Dessutom är amerikansk-brittiska serien ”Humans”, som är en s k remake på SVT-succén ”Äkta människor”, nominerad till priset för Bästa marknadskampanj för en dramaserie.

C21 Drama Awards ägde rum för första gången förra året och då vann SVT-serien ”Ettor och nollor” priset för Bästa icke-engelska dramaserie.

Samtliga nomineradelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

4 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör