11 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Patrik Sundström och Marie Nyreröd

Patrik Sundström och Marie Nyreröd (foto: Hans Arnbom)

Publicerad 11 november 2015 14:56 - Uppdaterad 19 november 2015 16:28

Club 100-priset utdelat

På tisdagskvällen fick Patrik Sundström ta emot Club 100-priset för ”Livet i Bokstavslandet” och Marie Nyreröd fick Club 100:s Hederspris.

Club 100-priset utdelas årligen och ska enligt stadgarna gå till ”den eller dem som under året utfört en utomordentlig prestation inom TV-verksamheten”.

I korridoren mellan TV-huset och Kontorshuset i Stockholm hänger redan 49 priser. Vinnande program som vart och ett på sitt sätt speciella sätt bidragit till utvecklingen av tevemediet, av public service och av programkvalitén.

Den tionde november sattes det femtionde kameraröret upp och det gick till Patrik SundströmförLivet i Bokstavslandet.

Motiveringen lyder: Ett lustfyllt möte med bokstäver och ord lär en ny generation läsa. Livet i Bokstavslandet lever upp till alla public services kärnvärden – att informera, undervisa och underhålla – och skapar därmed inte bara stor underhållning, utan också ett verktyg som hjälper barn att knäcka läskoden.

Hederspriset

Under kvällen delades också Club 100:s Hederspris ut. Det priset tilldelas en person som ”genom sina samlade insatser under yrkeslivet på ett utomordentligt sätt berikat programutbudet och public service”.

Årets pristagare är Marie Nyreröd och motiveringen lyder:

Marie Nyreröd är en okuvlig garant för kultur i televisionen. En mångsidig reporter, producent och projektledare som under sina snart trettio år i SVT:s kulturverksamhet lagt tonvikt på film, teater och litteratur. Marie Nyreröd är en drivande kraft bakom älskade långkörare som Nike och Babel. Mest känd för den stora publiken är hon för sitt nära och produktiva tv-samarbete med Ingmar Bergman. Med genuint engagemang för kultur i tv visar hon alltid en omutlig lojalitet mot såväl SVT som tittarna.

Hedersprisplaketten är ny för i år, speciellt skapad för Club 100 av illustratören Heidi Nesset.

Vimmelbilder från prisutdelningenöppnas i nytt fönster

Fakta:

Club 100-priset utdelas årligen och ska enligt stadgarna gå till ”den eller dem som under året utfört en utomordentlig prestation inom TV-verksamheten”.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

16 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör