10 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Jordskott

”Jordskott” är nominerad till ett polskt tv-pris med inrikning på fotografernas arbete. På bilden instruerar seriens skapare Henrik Björn huvudrollsinnehavaren Moa Gammel. (foto: Johan Paulin)

Publicerad 9 november 2015 07:00 - Uppdaterad 9 november 2015 13:43

Jordskott nominerad till polskt pris

SVT:s dramasuccé ”Jordskott” är nominerad på Camerimage-festivalen, som äger rum 14-21 november i polska Bydgoszcz. Dessutom kommer dokumentären ”Hela världen i en designskola”, som är samproducerad av SVT, att specialvisas på festivalen.

Dramathrillern ”Jordskott” sändes i våras och blev mycket uppmärksammad, inte minst för sitt suggestiva foto. Nu är serien nominerad på den prestigefulla, polska festivalen Camerimage, i klassen ”First Look – TV Pilots Competition”.

Festivalen är inriktad på att lyfta fram film- och tv-fotografernas ofta bortglömda arbete.

”Jordskott” producerades av Palladium Fiction för SVT, med Henrik Björn som skapare och huvudregissör. För de vackra bilderna i serien svarar fotograferna Pelle Hallert och Kjell Lagerroos.

Jordskott

Fotografen Pelle Hallert i arbete bakom kameran. Sittande i mitten syns Jordskotts huvudrollsinnehavare, Moa Gammel. (foto: Palladium Fiction)

Dokumentär visas

Mattias Löws dokumentär ”Hela världen i en designskola” sändes i augusti och följer livet på Designhögskolan i Umeå. På Camerimage visas filmen på en specialvisning, onsdag 18 november. Filmen är en samproduktion mellan Freedom From Choice, SVT och Filmpool Nord.

Länk till festivalens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


247.e602927b0367954b71afe602927b0367

9 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör