10 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Glada vinnare

Glada vinnare, fr v Christopher Gimling Shaftoe, webbredaktör, Malin Lundgren, redaktör och Josephine Hattevig, reporter.

Publicerad 27 oktober 2015 18:22 - Uppdaterad 28 oktober 2015 17:30

Lilla Aktuellts app - Europas näst bästa onlineprojekt

I fredags blev Lilla Aktuellt Kollen utnämnd till Europas näst bästa onlineprojekt i Prix Europa.

– Vi är självklart superglada för det och det var i hård konkurrens mot andra fantastiska bidrag, säger Christopher Gimling Shaftoe, webbredaktör som representerade Lilla Aktuellt på Prix Europa.

Lilla Aktuellt kollen är en frågeapp där i genomsnitt 14 000 barn svarar på frågor varje dag. Det innebär att Lilla Aktuellt varje dag får mellan 70 000-100 000 svar på frågor redaktionen ställer. Svar som används för att kontextualisera nyheter

– Det märks att vi har en anmärkningsvärd app. Många i juryn var förundrade av enkelheten i appen och hur stort genomslag den fått. De gillade verkligen att vi använder den för att lyssna på vår målgrupp, säger Christopher Gimling Shaftoe.

Lilla Aktuellts app

Lilla Aktuellts app


Fantastiskt kul

Appen har producerats av Lilla Aktuellt tillsammans med den externa byrån Yours och i tätt sammarbete med de interna avdelningarna SVTi och SVT Design.

– Det känns fantastiskt kul! En av de största utmaningarna var att göra appen till ett redaktionellt verktyg. Tack vare att redaktionen kan jobba med den varje dag och uppdatera den med nya frågor förblir appen levande, säger Lilla Aktuellt Kollens projektledare Madeleine Adaktusson som tillsammans med Lilla Aktuellts projektledare Lowe Östberg i ett drygt halvår arbetade med att ta fram appen.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

3 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör