9 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Glada vinnare, fr v Anna Linnér Franzén, Lowe Östberg och Madeleine Adaktusson.

Glada vinnare, fr v Anna Linnér Franzén, Lowe Östberg och Madeleine Adaktusson.

Publicerad 7 september 2015 16:46 - Uppdaterad 8 september 2015 08:44

Internationellt pris till Lilla Aktuellt

Lilla Aktuellts app ”Kollen” har vunnit pris i Mumbai, Indien, "för att redaktionen på en ny plattform hittat ett sätt att dagligen interagera med sin publik.”

Lilla Aktuellts app ”Kollen” fortsätter att skörda framgångar. I dagarna har Anna Linnér Franzén, Lowe Östberg och Madeleine Adaktusson (bilden) från redaktionen varit i Mumbai, Indien för att hämta hem en internationell utmärkelse.

Ny plattform

Det är tidningsorganisationen WAN-IFRA (World Associated Press) som tilldelat appen Lilla Aktuellt Kollen ett av priserna i den årliga tävlingen World Young Reader Prize. Redaktionen får priset för hur de på en ny plattform hittat ett sätt att dagligen interagera med sin publik.

- Det här är stort och väldigt fint. WAN-IFRA verkar över hela världen och juryn har haft hundratals inskickade bidrag att välja mellan. Att vår app finns med bland de som prisas är ett tydligt kvitto på att vi lyckats skapa något helt nytt. Vi satsade på en ganska galen idé som visade sig fungera hur bra som helst, säger Lilla Aktuellts projektledare Lowe Östberg.

Laddats ner 150 000 gånger

Lilla Aktuellt Kollen har tagits fram av Lilla Aktuellt, SVTi och den externa byrån We Are Yours.

Den har i dagsläget laddats ner över 150 000 gånger och över 15 000 barn i åldrarna 7 till 12 år använder den dagligen. Genom appen får Lilla Aktuellt veta vad deras publik känner och tycker inför olika saker som tas upp i programmen, och användarna kan också vara med och påverka innehållet i programmen.

Enorm kunskap om publiken

- Med Lilla Aktuellt Kollen har vi ett dagligt ”finger i luften” för att känna av och förstå vår publiks känslor, intressen, synpunkter och åsikter - den ger oss en enorm kunskap om dem. Men framför allt bygger vi med den här appen en ny och starkare relation till vår publik utanför broadcast. Vi har lyckats ta plats i deras flöden i telefoner och surfplattor - och det är helt fantastiskt, säger Lowe Östberg.

Genom appen håller Lilla Aktuellt koll på publikenöppnas i nytt fönster

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

3 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör