15 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
 Programledaren Ylva Hällen.

Programledaren Ylva Hällen. (Foto: Jan Danielsson)

Publicerad 4 september 2015 07:00

Minimello och Superdräkten nominerade

SVT:s barnprogram ”Minimello” och ”Superdräkten” är nominerade till priser vid årets Nordic Kids Media Festival, som äger rum i Malmö 9-11 september.

I ”Minimello” tävlar artister tillverkade av toarullar, inskickade från barn i hela landet, i världens största och minsta Melodifestival. Det är ett av Barnkanalens mest populära program och man tar emot miljontals röster varje säsong när tittarna röstar på sina favoriter.

Nu är ”Minimello” nominerat till det s k Kids in Charge Award, ett pris för program där barn har varit delaktiga i den kreativa processen. Seriens skapare och programledare Ylva Hällen kommer vara på plats i Malmö under Nordic Kids Media Festival för att delta i ett seminarium, torsdag 10 september.

Superdräkten

Serien ”Superdräkten” är nominerad till Nordic Kids Award, för program som är särskilt utmanande och nyskapande. I serien hjälper klädskaparen och dragshowartisten Peter Englund, i rollen som Super-Peter, barn i utklädningsnöd.

”Superdräkten” produceras av Svenska Barnprogram för SVT och producenten Marie Lundberg kommer vara på plats på seminariet i Malmö. Förra året belönades serien med SVT:s särskilda mångfaldspris Prix Egalia.

Alla nomineradelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

2 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör