6 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Kalle Zackari Wahlström

Årets profil online blev Kalle Zackari Wahlström, programledare för träningsprogrammet ”Svett & etikett”. (foto: Film & Tv-producenterna)

Publicerad 5 juni 2015 10:52 - Uppdaterad 5 juni 2015 14:27

Fyra SVT-program vann Tv-producenternas pris

På torsdagkvällen ägde Ria-galan rum i Stockholm, där Film & TV-producenterna delade ut priser till gångna årets bästa insatser.

Bland de belönade programmen fanns SVT:s ”Familjer på äventyr”, ”Gift vid första ögonkastet”, ”Svett och etikett” och ”P3 Guld-galan”.

Mikael Björnson belönades med en Ria för ”Årets bearbetning”, för dokumentärserien ”Familjer på äventyr”. I motiveringen står bland annat att Björnson ”…har visat en enorm kreativitet i sin klippning”. Serien är producerad av ART89 för SVT.

Priset för ”Årets program online” gick till ”Gift vid första ögonkastet”. Motiveringen nämner att programmet ”…är välproducerat med starka varma historier och har skapat debatt”. Serien är producerad av Baluba för SVT.

Årets profil online

”Årets profil online” är Kalle Zackari Wahlström, programledare för träningsprogrammet ”Svett & etikett”. Juryn skriver att serien”…kommer till liv genom ett fantastiskt tilltal, en karismatisk personlighet och en stor portion humor”. ”Svett och etikett” producerades av Nordisk Film TV för SVT.

Slutligen vann Anna Hellman och Paul Möllerstedt en Ria för ”Årets visuella uttryck”, för deras tv-produktion av Sveriges Radios ”P3 Guld-galan”. ”För passionen till det visuella, till ljuset och till musiken - det är ju så enastående snyggt!”, skriver juryn bland annat. Sändningen producerades av Anna&Paul Film&TV för SVT.


Samtliga vinnare på Ria-galanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

4 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör