10 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Niklas mat är ett av de nominerade programmen. Här är Niklas Ekstedt i Mexico City hos Enrique Olvera.

Niklas mat är ett av de nominerade programmen till Banff Rockie Awards. Här är Niklas Ekstedt i Mexico City hos Enrique Olvera. (foto: Lars Chön)

Publicerad 19 april 2015 16:23 - Uppdaterad 21 april 2015 09:49

Fyra SVT-program nominerade i Kanada

SVT-programmen ”Taxi”, ”Niklas mat”, ”Den fjärde mannen” och ”Jordskott” är nominerade tilll Banff Rockie Awards 2015 i Kanada, en av världens största tv-tävlingar.

Dramakomedin ”Taxilänk till annan webbplats är nominerad i kategorin Digital Series Scripted. Serien handlar om medelklassparet Magnus och Alice och är producerad av FLX för SVT, med manus av Andreas T Olsson som också spelar en av huvudrollerna tillsammans med Jennie Silverhjelm. Regi: Felix Herngren.

Niklas mat

Den senaste säsongen av ”Niklas matlänk till annan webbplats, beställd för webben, är nominerad i kategorin Lifestyle. I serien reser kocken Niklas Ekstedt runt i världen för att praktisera på de finaste restaurangerna i världen, med målet att laga en måltid som kan passa på restaurangens meny. ”Niklas mat” är ett egenutvecklat format av SVT:s Björn Östlund och Jonas Skottheim. Senaste säsongen producerades av Mikael Hansson och Fredrik Norberg.

Kriminalserien ”Den fjärde mannenlänk till annan webbplats, nominerad i klassen Procedural drama, kretsar kring ockupationen av västtyska ambassaden i Stockholm 1975. Serien bygger på en bok av Leif GW Persson och är regisserad av Kristian Petri med Maria Nordenberg som producent. I huvudrollerna syns bland andra Rolf Lassgård och Helena af Sandeberg.

Jordskott

Vårens succéserie ”Jordskottlänk till annan webbplats är nominerad i klassen Serial Drama. Serien är producerad av Palladium Fiction för SVT, med Filip Hammarström som producent. Seriens skapare och konceptuella regissör är Henrik Björn och i huvudrollerna syns Moa Gammel, Göran Ragnerstam och Richard Forsgren. ”Jordskott” är även uttagen till Series Mania-festivalen i Paris 17-26/4, tillsammans med SVT-serien ”Blå ögon”.

Samproducent

Dessutom blev två program där SVT är samproducent nominerade till Banff Rockie Awards:

Det stora krigetlänk till annan webbplats (14 Diaries of the Great War), i klassen History & Biography.

Snowdens flyktlänk till annan webbplats (producerad av DR), i klassen Humanitarian & Investigation.


Banff Rockie Awards äger rum 7-10 juni.


Alla nomineringarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fakta:

Banff Rockie Awards äger rum 7-10 juni i Kanada.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

5 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör