9 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Pristagarna

De första pristagarna av LLB Awards blev från vänster: Andreas Ajje Wikström (ljud), Adde Granberg (bild), pristudelaren LLB:s ordförande Per Anderhagen, samt Fredrik Jönsson (ljus). (foto: Jan Bjerkesjö)

Publicerad 17 mars 2015 22:30

Prisades för ljud, ljus och bild

Adde Granberg, Andreas ”Ajje” Wikström och Fredrik Jönsson fick på tisdagskvällen ta emot LLB Awards, ett nyinrättat pris som delades ut i samband med premiärdagen av årets mässa i Älvsjö.

Samtliga har på sitt sätt lyft sitt gebit inom ljud, ljus och bild till en ny nivå.

LLB Awards delas ut till personer inom ljud, ljus och bild som gjort förtjänstfulla insatser inom områdena, eller personer som använt produkter från sortimenten inom föreningen på ett nytt sätt, utnyttjas produkternas tekniska nivå på ett nytt sätt eller utvecklat produkterna i sig.

Adde Granberg, produktionsutvecklingschef på SVT Sport, fick ta emot priset för bild med motiveringen: ”Engagerade insatser för bildproduktion inom sport och en drivkraft att förändra och effektivisera med ny teknik i kombination med innehållsfokus för tittaren. Senast exemplifierat av förmedlingen av bilder från Falun där dramatiken speglades i detalj oavsett de för dagen rådande väderförhållandena.”

- Jag är glad och stolt över att få ta emot priset. Jag jobbar för att det ska synas i tv-rutan för tittaren vilken teknik vi använder och komma tittaren tillgodo och inte bara för oss som älskar teknik och besöker en sådan här mässa som LLB. Min ambition är att tekniken ska hjälpa till att förmedla en speciell känsla för tittaren.

Eurovision Song Contest

Fredrik Jönsson fick ta emot priset för ljus med motiveringen: ”Genomförandet av Eurovision Song Contest i Malmö 2013 innebar en utveckling av konceptet med användande av rimliga resurser. Fredrik har också bidragit till tävlingens popularitet i Sveriges genom ljussättning av ett stort antal melodifestivaler och även givit stöd till svenska framträdanden som Loreens ljussatta uppåtsträvande i Baku.”

- I lördags gjorde jag min 78:e sändning, vilket innebär att jag har 444 lagrade schlagermelodier i mitt huvud, konstaterade Fredrik Jönsson.

Rapsody in Rock

Pristagaren till ljud blev Andreas Ajje Wikström, som fick ta emot priset av Robert Wells. Motiveringen löd: ”Genom sitt arbete med Robert Wells på Rapsody in Rock utmanade Ajje de övriga aktörerna på marknaden med en ny produkt som förändrade sättet att arbeta med ljud inför mycket publik. Han har bidragit till den goda utvecklingen inom PA-ljud med målet att ge publiken en ännu bättre ljudupplevelse.”

- Jag vet att priset kommer till rätt person. Ajje har inte bara förstärkt stora produktioner som Rhapsody in Rock, utan även arbetat med ljud i kyrkor, företagslokaler, köpcentrum eller jazzklubbar. Jag är glad att få vara en del av hyllningarna till Andreas, säger Robert Wells.

Förutom Robert Wells deltog LLB:s ordförande Per Anderhagen, vd Anders Appelqvist, konstnären Leif Ahrle samt Leif Handberg från KTH som prisutdelare.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

4 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör