6 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Cilla Rörby

Cilla Rörby får en Guldbagge av Gunilla Pontén för bästa kostym i filmen Gentlemen. SVT är samproducent till filmen. (foto: Vilhelm Stokstad /TT)

Publicerad 27 januari 2015 00:12 - Uppdaterad 27 januari 2015 10:12

SVT samproducent till flera av vinnarfilmerna

Filmen Turist sopade banan på Guldbaggegalan på måndagskvällen då den fick ta emot sex guldbaggar – bland annat för Bästa film.

- SVT har köpt visningsrätten till Turist och den kommer att visas på SVT, berättar Agneta Perman, förhandlings- och programchef för Långfilm på SVT.

Likaså har SVT köpt visningsrätten till filmen Nånting måste gå sönder, där Saga Becker vann guldbagge för Bästa kvinnliga huvudroll.

Filmen Gentlemen, som SVT är samproducent till, vann tre guldbaggar för Bästa kostym (Cilla Rörby), Bästa mask/smink (Anna Carin Lock och Anja Dahl) och Bästa originalmusik (Mattias Bärjed och Jonas Kullhammar).

En duva satt på en gren

Filmen En duva satt på en gren och funderade på tillvaron vann bagge för Bästa scenografi (Ulf Jonsson, Nicklas Nilsson, Sandra Parment, Isabel Sjöstrand och Julia Tegström). SVT är samproducent till filmen.

Bästa kortfilm blev Still Born av Åsa Sandzén. SVT är samproducent till filmen, som nu har lagts ut på SVT Play. Den kommer också att repriseras på fredag 30 januari kl 18:40 i SVT2.

Bästa utländska film blev Två dagar, en natt. Det är i skrivande stund inte klart om SVT kommer att visa filmen.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

4 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör