6 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Prisade reportrarna Kjell Lundström Oskar Jönsson.

Prisade reportrarna Kjell Lundström och Oskar Jönsson. (foto: Carl Larsson)

Publicerad 4 november 2014 11:45 - Uppdaterad 4 november 2014 11:49

SVT-reportrar fick PK:s Guldslev 2014

Oskar Jönsson, reporter på Rapport och Kjell Lundström, reporter på Östnytt, har fått Publicistklubben Östra Kretsens nyinrättade pris Guldsleven med motiveringen: ”För att de har avslöjat ett uppseendeväckande räknefel som kan få fatala konsekvenser och sätta människors liv på spel."

Oskar Jönsson och Kjell Lundström får priset för det avslöjande reportaget om Trafikverkets katastrofala felräkning när det gäller behovet av upprustning av det nedslitna järnvägsnätet i Sverige.

Stort genomslag

En nyhet som fick stor genomslag i hela landet och var ett led i en större satsning som Östnytt gjort under mer än ett år kring det dåliga underhållet av det svenska järnvägsnätet.

- Det känns såklart fantastiskt. Vi ser det här som ett kvitto på att det lönar sig att lägga ned tid och energi på granskande journalistik. Det är samtidigt otroligt kul att vi har fått förmånen att göra den här typen av granskningar, säger Oskar Jönsson.

Rört om i grytan

Det nyinrättade priset Guldsleven är en utmärkelse som går till dem eller den som rört om i grytan med sin journalistik.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

3 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör