6 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Prix Europas vinnare

Alla vinnare vid Prix Europa. (foto: Prix Europa)

Publicerad 27 oktober 2014 08:19

SVT-dokumentär vann Prix Europa

Nima Sarvestanis film Frihet bakom galler belönades i fredags med Prix Europa för Bästa europeiska dokumentär. Dessutom fick Gunilla Breskys dokumentär Jag stannar tiden ett hedersomnämnande.

SVT är samproducent till båda filmerna. Prisutdelningen ägde rum i Konsertsalen i Berlins tv-hus.

SVT-dokumentären Frihet bakom galler följer livet i ett afghanskt kvinnofängelse, en plats där internerna på många sätt är friare än i samhället utanför. Prix Europa skriver att Frihet bakom galler "...offers spectacular insights into a women’s prison in Afghanistan".

Frihet bakom galler är producerad av NimaFilm i en samproduktion med SVT, NHK, DR, NRK och IKON. Co-director och producent är Maryam Ebrahami och exekutiv producent SVT:s Axel Arnö.

Krigsfotograf

Gunilla Breskys dokumentär Jag stannar tiden, om den sovjetiske krigsfotografen Vladislav Mikosha, fick ett hedersomnämnande i Dokumentärkategorin på Prix Europa. Den kommer att visas i SVT framöver.

Prix Europa har arrangerats sedan 1987 och har sedan dess vuxit till Europas största festival för tv, radio och online media.

Fakta:

Prix Europa har arrangerats sedan 1987 och har sedan dess vuxit till Europas största festival för tv, radio och online media.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

8 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör