9 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Dokumentären Frihet bakom galler

Dokumentären Frihet bakom galler har nominerats till en Emmy. (foto: Nima Film Sweden)

Publicerad 13 oktober 2014 15:36 - Uppdaterad 13 oktober 2014 16:16

Frihet bakom galler Emmy-nominerad

Nima Sarvestanis dokumentär Frihet bakom galler, samproducerad av SVT, är nominerad till en internationell Emmy, tv-världens finaste pris. Priserna delas ut vid en gala i New York måndag 24 november.

Frihet bakom galler följer livet i ett afghanskt kvinnofängelse, en plats där fångarna paradoxalt nog ofta är friare än i samhället utanför. Filmen är nominerad till en internationell Emmy i klassen Documentary. Övriga nominerade i klassen är Da Volta (Brasilien), No Fire Zone: The Killing Fields of Sri Lanka (Storbritannien) och Phantoms of the Border (Sydkorea).

"Fantastiskt"

- Det är fantastiskt att få detta fina erkännande för en film som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, säger regissören Nima Sarvestani. Genom att följa dessa modiga och starka afghanska kvinnor så har jag uppenbarligen lyckats fånga något som talar till människor i hela världen.

Frihet bakom galler har tidigare varit utvald till ett stort antal internationella festivaler och är även nominerad till Prix Europa 2014. Co-director och producent är Maryam Ebrahami och exekutiv producent Axel Arnö.

Filmen är producerad av NimaFilm i en samproduktion med SVT, NHK, DR, NRK och IKON, med stöd från Svenska Filminstitutet, Konstnärsnämnden, Nordiska Film- och TV-fonden och APSA Academy Film Fund.

The Tunnel

Engelsk-franska kriminalserien The Tunnel, som är en s k remake på SVT:s och DR:s internationella succé Bron, är nominerad till en internationell Emmy både för Bästa Dramaserie och för Bästa manliga skådespelare (Stephen Dillane).

Sedan tidigare står det också klart att två barnprogram från SVT är nominerade till varsin internationell Emmy, äventyrsserien Wild kids och dokumentärserien Snoffe, döden och jag.

255.7e579538141efd9723d287d_6d6172696b612e697265626c6164407376742e7365

2 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör