10 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Ettor och nollor. (foto: SVT)

Ettor och nollor har vunnit pris i Sydkorea.

Publicerad 4 september 2014 13:51

Ettor och nollor vann pris i Sydkorea

SVT:s gangsterdrama Ettor och nollor, regisserat av Johan Renck, vann idag silver på tv-festivalen Seoul Drama Awards i klassen TV Movies. På plats för att ta emot priset idag fanns seriens producent, Christer Nilson på GötaFilm.

- Det är fantastiskt att våra dramaserier fortsätter vinna priser i hela världen, säger Christian Wikander, programchef på SVT Drama. Det är extra kul att Ettor och nollor prisas eftersom den har ett så drivet och eget uttryck, som gör att den sticker ut i mängden.

Den tvådelade serien Ettor och nollor sändes i SVT i februari i år. Den bygger på verkliga händelser och skildrar ett gigantiskt kontokortsbedrägeri i Göteborgs smutsiga undre värld.

Engelsk remake

Diskussioner först just nu med BBC om att göra en utökad engelsk remake på serien, med både manusförfattaren Oskar Söderlund och regissören Johan Renck inblandade i produktionen. Ettor och nollor är producerad av GötaFilm för SVT, i samproduktion med YLE och Film i Väst.

Andra säsongen av SVT:s sci-fi-serie Äkta människor var också nominerad på Seoul Drama Awards, i kategorin Mini-series. Där vann dock NRK:s dramaserie Mammon (samproducerad av SVT).

Seoul Drama Awards startade 2006 och har på bara några år vuxit till en av de största och viktigaste tv-festivalerna i Asien.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

2 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör