9 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Labyrint

Lekledaren Daidalos i Labyrint, som spelas av Leif Andrée, är ett av fyra SVT-program som kan vinna pris i Banff Rockie Awards 2014. (Foto:Carl-Johan Söder)

Publicerad 7 maj 2014 12:26 - Uppdaterad 7 maj 2014 12:32

Fyra SVT-program nominerade till Banff Rockie Awards

SVT-programmen Bron, Sapmi Sessions, Labyrint samt Snoffe, döden och jag är nominerade till Banff Rockie Awards 2014, Kanadas största tv-pris. Pristagarna meddelas söndag 8 juni.

Svensk-danska kriminalserien Bronlänk till annan webbplats är en stor internationell succé som har sålts till ca 150 länder. Nu står det klart att säsong två av serien är nominerad till en Banff Rockie Award i klassen ”Best Procedural Drama” (Bästa Kriminaldrama). Bron är producerad för SVT och DR av Filmlance International och Nimbus Film.

I Sápmi Sessionslänk till annan webbplats möts artister i världsklass för att skapa musik tillsammans i den lilla fjällbyn Vássijávri. Seriens andra säsong har sänts under våren och den är nu nominerad till en Rockie Award i klassen "Best Music and Variety".

Snoffe, döden och jag.

Emelie Svensson i Snoffe, döden och jag. (foto: Camilla Skagerström)

SVT-serierna Labyrintlänk till annan webbplats samt Snoffe, döden och jaglänk till annan webbplats är båda nominerade till Banff Rockie Awards i klassen ”Children’s Nonfiction”. Labyrint är en äventyrsserie där barn utmanar uppfinnaren Daidalos (Leif Andrée) och den har tidigare varit nominerad till en internationell Emmy, tv-världens finaste pris. Serien är en inhouseproduktion från SVT med Sanna Ekman som producent.

Sorgeprocess

Dokumentärserien Snoffe, döden och jag handlar om sorgeprocessen barn går igenom när deras husdjur dör. Serien vann 2013 tv-priset Kristallen för ”Årets barn- och ungdomsprogram” samt Tv-producenternas pris i klasserna ”Årets berättare” (Mats Ågren) och ”Årets fotograf” (Camilla Skagerström). Snoffe, döden och jag är producerad för SVT av Dokumentärministeriet.

Dessutom är DR-dokumentären Kan kunst måles?länk till annan webbplats (Kan konst mätas?), där SVT är samproducent, nominerad i klassen "Best Arts and Performing Arts".

Fakta:

Banff Rockie Awards 2014 är Kanadas största tv-pris.

Vilka som har vunnit får vi veta söndagen den 8 juni.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör