6 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Anders Svensson firades med blommor och smörgåstårta på Tvärsnytt.

Publicerad 14 april 2014 15:37 - Uppdaterad 14 april 2014 16:39

Prix Circoms  hedersomnämnande till Tvärsnytt

Anders Svenssons reportage i Tvärsnytt ”Linde Volley” fick ett hedersomnämnande vid Prix Circom i kategorin undersökande journalistik.

- Det känns väldigt roligt att mitt arbete uppmärksammades. Det här ger givetvis energi och sporrar mig till att göra ytterligare granskningar framöver, säger Anders Svensson.

- Jag tycker också att det är extra roligt att det är ett sportgräv som uppmärksammas. Det görs alldeles för lite grävande och avslöjande reportage inom sport, så jag hoppas på att många reportrar tar vid, fortsätter han.

Egna granskningar

- Vi jobbar hårt för att ta fram egna granskningar, så det känns väldigt bra att Tvärsnytts granskning fick hedersomnämnandet, säger Linda Hermansson, redaktionschef på Tvärsnytt.

- Dessutom är det extra roligt att det är just Anders Svenssons gräv, då han till vardags jobbar främst med Tvärsnytts webb. Ett lysande exempel på att god journalistik och att samarbeten mellan plattformar är ett vinnande koncept.

Hedersomnämnandet firades på Tvärsnytt på eftermiddagen med smörgåstårta.

Prix Circom hålls i Cavtat i Kroatien i början av maj.

Nominerad till Murvelpriset

Anders Svenssons reportage om avslöjande om Linde Volley är även nominerad till Journalistförbundets Örebrodistrikts tävling Murvelpriset. Om reportaget vinner avslöjas vid distriktets årsmöte den 28 april.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

2 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör