7 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Inger Karlsson och Bengt Hedin på Värmlandsnytt.

Inger Karlsson och Bengt Hedin på Värmlandsnytt.

Publicerad 3 april 2014 07:52 - Uppdaterad 3 april 2014 07:54

Pris till journalister på Värmlandsnytt

Det värmländska journalistpriset delades igår kväll ut till Bengt Hedin och Inger Karlsson på Värmlandsnytt. De fick priset för sin granskning av Karlstad flygplats.

Motiveringen löd: "De vägrade att acceptera ett nej. De stred för en av den granskande journalistikens viktigaste grundpelare - rätten att få ut offentliga uppgifter. De gick envist vidare till högre instans, Kammarrätten, och fick rätt. Till slut kunde de avslöja hur mycket det kommunala bolaget lagt ut för de flygbolag som trafikerar flygplatsen. Det var en utgift som dolts under flera år och som flera medier efterfrågat."

– Jag är rörd över att vi får det här priset. Det är fantastiskt roligt! Och det visar att det lönar sig att inte ge upp, säger Inger Karlsson.

Det var förra sommaren som Värmlandsnytt avslöjade att kommunägda Karlstad Airport gav stort ekonomiskt stöd till de flygbolag som flyger till och från Karlstad.

Fakta:

Sedan 1994 har Värmlands journalistförening delat ut journalistpriset till den/de som stått för den bästa journalistiska insatsen under året.

Årets jury bestod av VJF:s styrelse: Annika Ström, SR, Anna Sims, NWT, Tomas Hedman, SR, Niclas Brunell, SVT, Pelle Råssjö, TV4, Simon Strinnholm, VF, Bengt Höglind, SR, Hedvig Nilsson, SR och Louise Uhlin, SVT.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

2 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör