7 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
 Linda Fridh och Mikael Hansson. (foto: Barncancerfonden)

Linda Fridh och Mikael Hansson med diplom.

Publicerad 17 mars 2014 17:31 - Uppdaterad 18 mars 2014 10:27

Fick Barncancerfondens hedersomnämnande

SVT-redaktionen bakom ”Barn på sjukhus – återbesöket” har fått ett hedersomnämnande av juryn för Barncancerfondens journalistpris.

Bakom programmet står reporter och redaktör Linda Fridh, producent och regissör Mikael Hansson, fotograferna Klas Karterud och Lars Crépin, redigerare Göran V Larsson och projektledare Fredrik Norberg. Avsnittet handlar om Lisa som har haft en hjärntumör och vilka utmaningar hon idag står inför, som färdigbehandlad och redo att möta livet.

- Vi är jättestolta över hedersomnämnandet, säger Linda Fridh och Mikael Hansson.

Motiveringen löd: ”Juryns hedersomnämnande går till ett bidrag som låter barnet själv komma till tals och som berättas på barnets egna villkor. Genom tillbakablickar får vi ett värdefullt perspektiv som också visar vilka nya utmaningar som barnet nu står inför. Sjukdomen är inte över bara för att behandlingen är det.”

Varje år delar Barncancerfonden ut sitt journalistpris till de bästa reportagen i ämnet barncancer som har publicerats under det gångna året. Barncancerfondens journalistpris omfattar två kategorier; tryckta medier och etermedier. Barn på sjukhus – Återbesöket fick pris i kategorin etermedier.

Barn på sjukhus- Återbesöket sändes den 17 oktober 2013 i Barnkanalen.

Juryn för 2013 års journalistpris bestod av: Kattis Ahlström, journalist, Ylva Andersson, PR-chef på Barncancerfonden, Anki Wide Karlsson, författare själv mamma med erfarenhet av barncancer, och Susan Pfeifer, professor i pediatrisk onkologi. Juryn har bedömt reportagen utifrån innehåll, förståelse, tillförlitlighet samt språk.

Alla finalister inklusive lilla Tyra som vann i kategorin etermedia.

Fakta:

Barn på sjukhus- Återbesöket sändes den 17 oktober 2013 i Barnkanalen.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

1 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör