9 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Dan Zethraeus har mottagit pris av Emma Kronqvist, ATV-chef i Malmö.

Dan Zethraeus har mottagit pris av Emma Kronqvist, ATV-chef i Malmö. (foto: Claes Wemar)

Publicerad 20 december 2013 15:48 - Uppdaterad 27 januari 2014 15:49

Dan Zethraeus fick Ollénpriset

Projektledare Dan Zethraeus vid SVT i Malmö fick 2013 års Ollénpris i tv-klassen, ”för att han är en strålande historieberättare såväl på papper som i klipprum och har haft en avgörande betydelse för SVT Malmös framgång inom humorgenren...”

I radio-klassen prisades producent Ann-Marie Lindqvist och Hans-Bertil Hansson, arbetsledare inom Rikssupport Teknik IT/DC, SR.

Det är inte bara 10 år sedan Ollénpriset instiftades av SVT och SR i Malmö, utan i år fyllde också Gunnar Ollén 100 år, mannen som startade SVT i Malmö och gav namn åt priset.

Ollénpriset skall gå till en eller flera personer som med kreativitet och visionär förmåga bidragit med betydande insatser inom SVT Malmös och SR Malmös respektive verksamheter.

Motiveringen till Dan Zethraeus lyder i sin helhet:

”2013 års Ollénpris i TV-klassen tilldelas regissören, manusförfattaren, projektledaren Dan Zethraeus. Dan har en fantastisk innovationsförmåga och är en strålande historieberättare såväl På papper som i klipprum.

Dan har haft en avgörande betydelse för SVT Malmös framgång inom humorgenren. Han jobbar med att skapa förtroende på ett särskilt sätt som gör att Mia och Klara, Sissela Benn och Robin, för att nämna några valt att arbeta med oss. Han tror på sin sak på ett modigt sätt.

Det senaste året har en och samma person skapat SVTs populäraste julkalender i modern tid. Han har också i precis rätt tid tänkt ut en världsunik webbapplikation för barn. Han forskar i energi. Han tillför värme och energi till

Public Service och han har en energi som vi vill fortsätta ha nära oss på SVT Malmö.”

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

0 gillar detta

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör