18 augusti

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Nytt om namn

 • Sven Frisk


  Sven Frisk slutade på SVT den sista juni efter dryga 40 år i företaget. Sven anställdes som attributör och har arbetat med rekvisita i otaliga Göteborsproduktioner som exempelvis Hem till byn, Hedebyborna, Träpatronerna, Albert och Herbert och Fleksnes. Han har sedermera arbetat med löneadministration och under de senare åren som produktionsplanerare.
  (16 augusti 2018)
 • Anders Rundqvist


  Anders Rundqvist, colorist på Bearbetningen i Stockholm slutade den 30/6-2018, efter 41 år på SVT.
  (15 augusti 2018)
 • Linda Strid


  Den 20 augusti börjar Linda Strid tjänsten som vd-assistent och tar från den 1 september över tjänsten efter Gunilla Asp som då går i pension.Linda Strid började på SVT år 1997 som sekreterare på utvecklingsenheten. Därefter har hon bland annat arbetat som projektledare på försäljningsavdelningens licensieringsgrupp och nu senast som produktionsplanerare på SVT Sport. Hon har även arbetat som kommersiell koordinator på Eurovision Song Contest under åren 2013 och 2016. Den 20 augusti börjar hon tjänsten som assistent till SVT:s vd Hanna Stjärne samt programdirektör Jan Helin.
  (13 augusti 2018)
 • Gunilla Asp


  Den 1 september går vd-assistent Gunilla Asp i pension. Hon ersätts av Linda Strid, som börjar den 20 augusti.Gunilla Asp började på SVT 1997 som assistent till den dåvarande chefen för Region Stockholm. Sedan dess har hon arbetat som assistent till flera olika chefer, programdirektörer och vd:ar. Idag arbetar hon som assistent till SVT:s vd Hanna Stjärne och programdirektör Jan Helin.– Jag har varit med under en spännande utveckling här på SVT. Vad mycket jag har fått uppleva! Jag är glad för tiden jag har haft här, men nu känner jag att det är dags att avsluta och gå i pension. Jag ser fram emot att få mer tid till annat som till exempel min kolonistuga och mitt barnbarn, säger Gunilla Asp.
  (13 augusti 2018)
 • Erik Nilsson


  I augusti tillträder Erik Nilsson en ny tjänst som bildredaktör i Playredaktionen. Erik har arbetat både som stillbildsfotograf, reklamfilmsregissör och bildredaktör. Han är utbildad vid Högskolan för Fotografi och Film och innehar en magisterexamen i fotografi.– Jag gillar starkt SVT:s folkbildande uppdrag och ser mycket fram emot att få jobba med nya roliga kollegor. Tillsammans hoppas jag att vi kan bidra till att SVT Plays bilder håller toppklass och utvecklas i takt med vår samtid, så att detta fantastiska innehåll förhoppningsvis kan nå en ännu större publik.De senaste åren har Erik främst arbetat som reklamfilmsregissör.– Genom att kombinera mina erfarenheter från både stillbilds- och filmvärlden hoppas jag kunna tillföra kunskap om hur man på bästa sätt kan förmedla rörlig bild genom stillbilder.Erik börjar den 13:e augusti.
  (10 augusti 2018)
 • Ritva Lindholm


  Ritva Lindholm har börjat som controller för musik-och bildrapportering på Arkiv & Rättigheter. Hon tar över arbetsuppgifterna efter Tina Wolter som slutar den 30 juni. Ritva började på SVT 1980 och arbetade under många år på SVT:s finska redaktion samt på Programinköp (numera SVT International) och SVT World.
  (2 juli 2018)
 • Tina Wolter


  Tina Wolter slutar på SVT den 30 juni 2018. Tina började på SVT 1992 och har bland annat arbetat på Sportredaktionen och Sales. Under de senaste åren har hon arbetat som controller för musik-och bildrapportering på Arkiv & Rättigheter.
  (29 juni 2018)
 • Bernhard Öhrstedt


  Bernhard Öhrstedt tillträder en tjänst, som online-specialist med videofokus på lokalnyheterna i väst, i augusti. Han har arbetat med detta i projektform sedan i februari. Bernhard har varit tillsvidareanställd på SVT i cirka tio år och har under dessa år huvudsakligen varit programledare för lokalnyheterna i väst.– De senaste åren har jag jobbat mer och mer med online-journalistik, mest på vår redaktion men häromåret var jag även some-ansvarig för ”Håll käften eller dö”, en serie om rätten att få säga vad man tycker, berättar Bernhard Öhrstedt.Tidigare har han arbetat med tv-journalistik på TV4 och SVT sedan 2000. Mest nyheter och samhällsjournalistik.
  (28 juni 2018)
 • Annelie Cau Nicklasson


  Annelie Cau Nicklasson börjar som produktionsplanerare hos ATV produktion i Göteborg, från nu och en tid framöver. Annelie har jobbat som frilansande administratör inom filmproduktion och kommer närmast från jobbet som koordinator på IHM.
  (27 juni 2018)
 • Peter Liljeros


  Den 18 juni började Peter Liljeros som verksamhetsutvecklare på organisationsutveckling. Peters primära ansvar kommer vara att driva SVT:s arbete med lärande, utveckling och prestation. Han skall ta ett helhetsgrepp kring SVT:s sätt att arbeta med kompetensutveckling och lärande men även stötta upp inom områden som ledarskap och Sverigespegling. Peter har lång erfarenhet av att arbeta ”hands-on” med utbildning, projektledning och processledning. Han har genomfört ett antal större utvecklingsprojekt och arbetat med strategiskt och operativt kommunikationsarbete.
  (19 juni 2018)

Senaste Nytt om namn

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress