15 december

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Nytt om namn

 • Johan Bergman


  Den 10 december började Johan Bergman som ny gruppchef på Publikdialog. Han har tidigare arbetat som bland annat företagare och konsult inom kundservice.– Den gemensamma nämnaren för mina jobb har varit att skapa tydliga värden i kommunikationen med kunder och att utveckla hur vi gör det och människorna som jobbar med det. De kunskaperna tar jag nu med mig till SVT och som ansvarig för teamet på Publikdialog är mitt fokus helt enkelt hur vi utvecklar och tar vara på den dialog vi har med vår publik, säger Johan Bergman.
  (14 december 2018)
 • Max Tellving


  Den 1 januari 2019 börjar Max Tellving en tillsvidareanställning som redaktör på ATV i Malmö. Max har arbetat som producent på Trädgårdstisdag/Trädgårdstider och Bästa mannen sedan 2015.
  (12 december 2018)
 • Per Einarsson


  Den 6 december tackades Per Einarsson av då han till årsskiftet går i pension, efter 35 år på SVT och närmare 42 år inom public service.– Avtackningen var väldigt fin med många varma ord från arbetsledare och kolleger. Det känns sorgligt och samtidigt lite härligt att sluta efter så många år, säger Per Einarsson.– Per har en spännvidd som få och har utmärkt sig både som en lysande reportagereporter och nyhetsreporter, framför allt inom arbetsmarknad och politik. Något han varvat med återkommande arbetsledar- och chefsuppdrag, bland annat som inrikeschef 2002-2011. Och allt har han gjort i allmänhetens tjänst med publikens bästa för ögonen, säger Pia Helenius gruppchef för inrikesreportrar/SVT Poolen på Riksnyheterna.Per Einarsson har en lång journalistisk karriär bakom sig. Han började som journalistpraktikant hösten 1976 på Östkvarten, det regionala nyhetsprogrammet i radion. Under de följande tio åren arbetade han på Sveriges Radio och SVT bland annat på Ekot, Radio Västernorrland och SVT Norrköping. I början på 80-talet jobbade han även med Studio S (föregångare till Striptease och Uppdrag Granskning) och Uppdrag Sverige (en serie halvtimmes samhällsreportage).År 1987 började han på Aktuellt och sedan dess har han varit på SVT, nu 31 år i sträck. Här har han bland annat arbetat som arbetsmarknadsreporter, tf chef för politik och arbetsmarknad, inrikesreporter, reportagegruppchef och inrikeschef. De senaste åren har han varit tillbaka som reporter med återkommande utlån som redaktör.– Ett stort och varmt tack till alla proffsiga arbetskamrater jag mött och arbetat med under årens lopp. Vi har arbetat med viktiga saker i allmänhetens tjänst och samtidigt haft väldigt roligt tillsammans, säger Per Einarsson.
  (11 december 2018)
 • Lisa Ovesen


  Torsdagen den 29 november tackades Lisa Ovesen, nyhetsreporter på SVT Nyheter Skåne/Sydnytt, av efter en lång journalistisk karriär.Lisa Ovesen har tidigare arbetat på bland annat DN, Aftonbladet och Ekot. Hon har även varit utrikeskorrespondent i London för Ekot och i USA för SVT. Nu senast har hon främst jobbat med lokaljournalistik på SVT Nyheter Skåne/Sydnytt. Hon har också startat en konsttidskrift på Österlen.– Hennes nyfikenhet, kritiska tänkande och breda kompetens gör henne till en mycket vass nyhetsjournalist. Nu när hon går i pension får hon mer tid till sina fritidsintressen, att renovera och inreda hus och att resa, säger Göran Eklund, redaktionschef och ansvarig utgivare på SVT Nyheter Skåne och Helsingborg.Här är lite av det som sades under avtackningen:”Lisa kommer alltid tillbaka med ytterligare en nyhet när hon varit ute på jobb.””Häpnadsväckande att gå igenom allt du gjort. Att se hur mångsidig du är. Allt från att bevaka en kultingfödsel hos en skånsk lantbrukare till en masskjutning på plats i USA.””Lisa har kanske inte det mest välstädade skrivbordet på redaktionen, men det mest personliga.”Foto: Bernard Mikulic
  (4 december 2018)
 • Kim Andersson


  Kim Andersson, supporttekniker, slutade på SVT den 22 november. Han började som vikarie på SVT i december 2017 och anställdes i juni 2018.
  (29 november 2018)
 • Anders Isberg


  Anders Isberg blir från årsskiftet Produktägare i det team som ska bygga Fas 1 i nytt MAM: Programinköpsflödet. Anders är idag Verksamhetsutvecklare på Centrala Flöden.
  (27 november 2018)
 • Tove Hanell


  Den 20 december gör Tove Hanell sin sista dag hos SVT och efter nyår börjar hon som Creative Content Director på Stockholms Handelskammare.Tove Hanell började på SVT i februari 2006 och har jobbat i en rad olika roller. Nu senast har hon gjort förklarande nyhetsvideor på riksnyheternas videodesk. Tidigare har hon bland annat jobbat som reporter på Rapport och Aktuellt, sommarjobbat både på livedesken, i Washington och på Gotland och hon har arbetet med projekt som Öppen redaktion, Videosprånget och omorganiseringen av riksnyheterna.– Det har varit fantastiskt lärorika år och jag vill passa på att tacka alla runt om i landet som jag har fått nöjet att jobba med, säger Tove Hanell.
  (27 november 2018)
 • Frida Forsén


  Från den 1 november har Frida Forsén tjänstledigt i 6 månader från sin roll som redaktör i Marknadslabbet.
  (22 november 2018)
 • Nilo Rayegani


  Från den 1 november är Nilo Rayegani ny redaktör i Marknadslabbet, SVT Kommunikation. Hon kommer närmast från Publikdialog där hon har jobbat som kommunikatör.
  (22 november 2018)
 • Desirée Kemi-Wikzén


  Den 1 november började Desirée Kemi-Wikzén som projektledare på dokumentärserien Tornedalsrallyt. Hon fortsätter även sitt jobb som intake på Go´kväll parallellt. Desirée har arbetat på SVT i Umeå sedan 2006.– Jag har tidigare arbetat i en rad olika roller, men projektledare är nytt för mig. Jag är journalist sedan många år och har även läst en projektledarkurs och meänkieli på Umeå universitet, kunskaper som jag hoppas kommer till nytta i min nya roll. Jag är uppvuxen i Haparanda och har nästan hela släkten i Tornedalen. Man kan säga att jag förstår 95 procent och kan prata 75 procent meänkieli, säger Desirée Kemi-Wikzén.
  (13 november 2018)

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör