23 april

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Nytt om namn

 • Anna-Britta Holm Larsson


  Torsdagen den 21 mars var det avtackning av Anna-Britta Holm Larsson hos SVT i Falun, när hon nu går i pension efter att ha arbetat som projektledare för SVT:s barnprogram på teckenspråk.Anna-Britta började hos De Dövas Tv i Leksand redan 1978 och har sedan dess jobbat som det mesta inom tv-produktion, allt ifrån scenograf, fotograf och produktionsplanerare till producent, projektledare och även skådespelare.– Vi är många som kommer att sakna Anna-Britta men själv ser hon fram emot att få ägna sig mer åt måleri, trädgårdsodling, matlagning och snöskottning. Anna-Britta har betytt mycket för SVT, men nu önskar jag henne en skön fortsättning på livet, säger Anneli Mencin tf bitr programchef Minoriteterna.
  (11 april 2019)
 • Johan Pisoni


  Johan Pisoni är ny reporter på SVT Nyheter inriket i Stockholm.– Johan är en driven nyhetsreporter, duktig på det digitala berättandet och har stort intresse för bland annat konsumentfrågor. Med sitt engagemang och sin kreativitet kommer han att bidra till att SVT Nyheter fortsätter vara Sveriges viktigaste nyhetskanal, säger Niklas Forsberg, gruppchef på SVT Nyheter.De senaste fyra åren har Johan arbetat som reporter och programledare på SVT Örebro.– Sommaren 2017 var han utlånad som reporter till inriket i Stockholm och vi är nu glada att han kommer tillbaka till oss, säger Niklas Forsberg.Den 1 juli tillträder Johan sin nya tjänst.
  (8 april 2019)
 • Frida Nilsson Thelin


  Måndagen den 1:a april börjar Frida Nilsson Thelin hos Produktion & Teknik som gruppchef för de Tekniska Projektledarna. Gruppen är en del av SPMO (Strategic Project Management Office / SVTs Strategiska projektkontor).Ett av fokusområdena för Frida kommer vara att säkerställa att vi inom projekten jobbar mot gemensamma mål och enligt beslutade standarder och processer. Frida kommer närmast från H&M där hon varit chef för Governance funktionen på Sales Store, samt tidigare roller som projektledare och business analyst.
  (2 april 2019)
 • Marcus Sjöstedt


  Marcus Sjöstedt är ny meteorolog på SVT Väder. Han kommer att vara återkommande inhoppare och kommer den första perioden jobba med de lokala sändningarna och synas där redan nu i april.Marcus jobbar även som meteorolog på SMHI i Norrköping men bor i Stockholm.
  (2 april 2019)
 • Ulrika Dahlberg


  Måndagen den 1 april börjar Ulrika Dahlberg hos Riksnyheterna där hon kommer att ta hand om bemanningen för Onlinedesken i samband med att Onlinedeskens personalplanerare Malin Bergman går på föräldraledighet.Ulrika har sedan i höstas jobbat på Produktionskontoret på P&T-avdelningen, och jobbat med produktionssamordning och närtidsbemanning där. Hon har tidigare jobbat som Social Media Manager för SVT Humor och Svenska nyheter, videoredaktör för lokaltidningar, praktiserat som webbredaktör på Lilla Aktuellt, varit webb-tv-reporter på Aftonbladet, men också jobbat som frilansredigerare, trailerproducent och sändningsproducent.
  (1 april 2019)
 • Maria Holmin


  Maria Holmin, onlinejournalist på SVT Nyheter, slutar sin anställning på SVT Nyheter den 31 mars efter 18 år och 10 månader.Hon har under alla åren haft sin tjänst på riksnyheterna online, som tidigare hette text & webb, där hon jobbat både med webben och text-tv. Hon har även jobbat på Öppet arkiv (2005), som reporter på SVT Dalarna, webbreporter på SVT Väst, reporter på Rapport och webbreporter på vetenskapsredaktionen. Hon har även jobbat sju år som webbredaktör på Agenda, 2012 fram till i dag. Maria har även varit arbetsmiljöombud under cirka 15 år.
  (29 mars 2019)
 • Ann Sandin-Lindgren


  Efter 24 år på SVT har IT-pedagogen Ann Sandin-Lindgren valt att sluta för att bland annat ägna sig åt sina radiosändningar.Under hela sin tid på SVT har Ann jobbat med utbildning i olika administrativa system. Första uppdraget var att utbilda i ett gammal mejlsystem som hette ccmail och sedan har det bara fortsatt.Ann brinner för att på ett pedagogiskt sätt förklara de olika applikationerna för användarna och att skriva bra instruktioner och göra instruktionsfilmer.Under många år har Ann också ägnat sig åt fackligt arbete i Unionen.
  (28 mars 2019)
 • Jan Nylander


  Jan Nylander – snart-65-åring - har jobbat här på SVT i drygt 26 år och går i pension den 31 mars.Han började på SVT hösten 1992 som vikarierande ekonomireporter på Rapport och var under den perioden tjänstledig från DN. Sommaren 1993 övergick han till en tillsvidareanställning på Rapport. Innan dess hade han hunnit med både ett par år på Hallands Nyheter och tio år på Sydsvenskan.Under sina drygt 26 år på SVT är det just Rapport och den stora och breda publiken som Jan har haft för ögonen – ”hur påverkar det här två miljoner människor i Sverige?” -- när han har rapporterat om elpriser, bilindustrin, Ericsson, höga fondavgifter, banker och så vidare. Han har gjort både nyhetsinslag och suttit i studion och analyserat det som händer.Han har även jobbat på Norra Magasinet, gjort ett program om höga fondavgifter för Uppdrag Granskning och ett timslångt program om Astra-Senecas storsäljare Losec (”En magstark affär”).Han har också varit SJF-representant på redaktionen. Och även varit personalrepresentant i SVT:s bolagsstyrelse bland annat när Jutterström var VD.– Jan är alltid igång med nästa story. Och med bara veckor kvar till pensionen så var det som att han hittade ännu en växel, för att hinna göra så många inslag som möjligt för Rapports publik, berättar Pia Helenius, gruppchef på inriket.Jan Nylander är tacksam efter alla år på SVT i allmänhetens tjänst:– Jag har fått vara med om guldåldern för journalistiken i Sverige. SVT har haft resurser så vi med jämna mellanrum har kunnat granska till exempel hur lite svenska storföretag betalt i företagsskatt i Sverige. Jag hoppas att denna tradition fortsätter, säger Jan Nylander och fortsätter:– Nu väntar en ny guldålder som pensionär. Jag pratade med en expert som berättade att generationen som lämnar arbetslivet nu har helt andra förutsättningar än för bara några generationer sedan. Då var många utslitna efter ett hårt arbetsliv och hade inte många år kvar. Medan vi (peppar, peppar ta i trä) förhoppningsvis kan leva 20–30 år till och göra nästan vad vi vill. Det ser jag fram mot.
  (27 mars 2019)
 • Jocke Norberg


  Efter 37 år slutar Jocke Norberg på SVT och ser framför sig en mer tillbakalutad tillvaro i Stockholm och på landet utanför Uppsala.Han fick sitt första sommarjobb på SVT:s sminkavdelning som kostnadsuppföljare 1981 på ett mycket slumpartat sätt genom att vara en av åtta tänkbara som svarade på ett telefonsamtal i sin studentkorridor i Uppsala. Snacka om karriärplanering! Sommaren därpå anställdes han på Ateljén för att utveckla och ta fram ett stordatorbaserat uppföljningssystem, även kallat ”Jockes listor”. Allt för att hålla reda på de omfattande kostnaderna för ateljéresurser under de år där SVT hade mycket stora egenproducerade drama- och nöjesproduktioner.Efter några år blev han ekonomichef på tekniken efter att ha kompletterat sin utbildning med företagsekonomi och 1995 bytte han till ekonomichef på den då nystartade enheten Region Stockholm som svarade för allmänproduktionen exklusive Drama.När enheten upplöstes gjordes ett mellanspel i gruppen som ansvarade för host broadcaster-uppdraget i samband med Sveriges första ordförandeskap i EU, våren 2001.– Det var första gången jag kom i kontakt med praktiskt produktionsarbete vilket gav en ännu bättre erfarenhet till kommande arbeten. Vi åkte till Portugal och Frankrike på studieresor för att lära oss om hur vi på bästa sätt kunde serva journalister från hela Europa på toppmötena son hölls i Stockholm och Göteborg samt en del ämnesspecifika möten i Norrköping, Malmö och Falun, säger Jocke Norberg.Efter några år på den centrala ekonomiavdelningen och som ekonomis representant i programledningen så började Jocke på SVT Strategi 2010.– Det var nog den mest stimulerande tiden på SVT. Att få arbeta med säkerställandet av SVT:s och public services grundförutsättningar kändes otroligt viktigt. Två tillståndsperioder blev det och till slut lyckades vi (eller var det bara jag?) lotsa igenom ett nytt finansieringssystem som förhoppningsvis är långsiktigt, teknikoberoende, accepterat av medborgarna och med bibehållet eller till och med ökat oberoende från statsmakten. Tack till alla goda kolleger och chefer som jag haft under alla mina år på SVT. Ta hand om företaget nu och glöm inte att tittarna finns i hela landet och i alla åldrar med en stor mångfald. Nu är det dags för mig att satsa på andra viktiga saker: golfen, lantstället, frun och katten (absolut utan inbördes ordningsförhållande!), avslutar Jocke Norberg.
  (27 mars 2019)
 • Sandra Nilsson


  Sandra Nilsson är ny produktionsplanerare på SVT Sport. Hon går just nu en utbildning som heter Event marketing & management på YRGO i Göteborg, en 2-årig yrkeshögskoleutbildning och har under våren praktiserat på sporten. Sandra tar examen den 29 maj och påbörjar sitt nya jobb som produktionsplanerare hos SVT Sport den 1 juni.
  (27 mars 2019)

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör