20 augusti

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Nytt om namn

 • Ana Maria Lindkvist


  Den 1/9 börjar Ana Maria Lindkvist som HR strateg på HR och Kommunikation. Ana Maria kommer att jobba med HR främst mot nyhetsdivisionen. Ana Maria kommer närmast från Arbetsförmedlingen där hon jobbat som strateg med inriktning arbetsrätt/ förhandling.
  (20 augusti 2019)
 • Gun Karlsson


  Gun Karlsson, anställd som dekorsnickare på SVT PT Produktion och som idag arbetar fackligt för Unionen går i pension den 31 augusti.Sommaren 1983 började Gun Karlsson ett vikariat på SVT:s ateljé och blev sedan fastanställd hösten 1984. Då arbetade hon som snickare och hjälpte folk både från SVT och SR med olika slags snickeriuppdrag.– Det var väldigt roligt och jag lärde känna många på företaget, vilket sedan kom till användning i mitt fackliga arbete, säger Gun Karlsson.Gun arbetade som snickare i 16 år. Sedan ville hon vidareutveckla sig vilket kom att leda in henne på banan till fackligt arbete. Hon har arbetat såväl lokalt som centralt inom facket och sedan 2004 sitter hon i Unionens förbundsstyrelse.Den 31 augusti är hennes sista dag och den 29 augusti tackas hon av på SVT.– Det känns konstigt, men samtidigt lite skönt. Till hösten ska jag ut på en långresa. Sedan kommer jag fortsätta utveckla mitt foto-intresse, säger Gun Karlsson.Hon fortsätter:– SVT är ett väldigt kreativt och trevligt företag att jobba på och det har varit lite som en andra familj. Mitt hjärta klappar för Public Service.
  (20 augusti 2019)
 • Lars Haglund


  Den 30 juni slutade Lars Haglund, utvecklingsingenjör på SVT Produktion & Teknik, sin anställning på SVT efter 32 år.Lasse började på SVT 1987 som videobandtekniker och kom under 90-talet att arbeta i många år som ljudtekniker/ljudmixer på dåvarande SVT Drama. Men det var som utvecklingsingenjör som Lasse kom att gör sina största avtryck.Det var i början på 2000-talet som Lasse kom till SVT:s dåvarande tekniska utvecklingsavdelning med ett specialuppdrag från utvecklingsdirektören Kjell Kullberg. I och med övergången till digital utsändning av TV via mark-, satellit- och kabel-tv blev det också möjligt att på ett effektivt sätt sända med högre upplösning (HDTV). Lasse fick därför i uppdrag att utreda möjligheten för SVT att inte bara sända i HD-kvalité utan även börja producera program i HDTV. Och det var tack vare Lasses omfattande och mycket noggranna arbete som grunden till SVT HD lades, den första svenska HD-kanalen som startade i samband med fotbolls-VM 2006.De senaste åren har Lasse varit djupt involverad i det internationella standardiseringsarbetet för att ta fram en standard för Ultra-HD (UHD) samt utökat kontrastomfång (HDR) och ökad bildhastighet (HFR).
  (19 augusti 2019)
 • Andreas Danielsson


  Från den 2/9 jobbar Andreas Danielsson som enterprise arkitekt för SVT. Andreas kommer närmast som arkitektkonsult från HiQ och jobbat med SVT under ca 6 månader tidigare.– Vi tar nu nästa steg i IT-strategin och sätter mer tryck runt it-arkitekturen för hela SVT. Det är en otroligt viktig byggsten för oss framåt och det är viktigt att vi samarbetar oavsett organisationstillhörighet, säger Adde Granberg teknikdirektör. Andreas kommer att se över våra arkitekturforum och hur vi jobbar idag, för att kunna bygga en grund för framtida arkitektur och dess arkitekturprinciper. Andreas kommer att rapportera till Lena Vikander, chef SPMO (Strategiska projektkontoret).
  (15 augusti 2019)
 • Linda Strid


  Linda Strid slutar sin tjänst som vd-assistent då hon ska börja som Executive Assistant på NCC den 23 september.Linda Strid började på SVT år 1997 som sekreterare på utvecklingsenheten. Därefter har hon bland annat arbetat som projektledare i försäljningsavdelningens licensieringsgrupp samt som sponsringschef och produktionsplanerare på SVT Sport. Hon har även arbetat som kommersiell koordinator i Eurovision Song Contest under åren 2013 och 2016. I augusti 2018 började hon tjänsten som assistent till SVT:s vd Hanna Stjärne samt programdirektör Jan Helin.– Jag tar med mig 22 fantastiskt roliga år på SVT där jag fått erfarenhet av att göra så många olika saker. Och framför allt alla människor jag haft glädjen att jobba med genom åren. Det känns förstås lite vemodigt att lämna SVT, men det ska bli oerhört spännande att börja jobba i en för mig helt ny bransch, säger Linda Strid.Linda Strid arbetar sin sista dag på SVT den 20 september.
  (14 augusti 2019)
 • Sara Dahlerus


  Sara Dahlerus börjar den 14 augusti som Lönechef. Hon går in tillfälligt som Elisabeth Farvings efterträdare tills en permanent Lönechef är på plats.Elisabet finns kvar till 31 augusti. Sara har mångårig erfarenhet av lönearbete och som ledare, där hon effektiviserat processer och rutiner samt projektlett ett flertal systembyten.
  (14 augusti 2019)
 • Anton Svendsen


  Anton Svendsen blir ny projektledare vid SVT:s lokala nyheter. Han lämnar därmed sin roll som redaktör på SVT Nyheter Väst.– Det är en helt ny tjänst som Anton får och jag är väldigt glad att vi lyckats rekrytera honom. Konkurrensen var minst sagt hård. Tonvikten i uppdraget ligger i det publicistiska arbetet och hur vi kan utveckla det. En del i detta är exempelvis att stärka samarbetet inom lokala nyheter, med nyhetsdivisionen i stort och Uppdrag granskning, säger Ingvar Näslund, biträdande programchef lokala nyheter och minoriteter.Anton tillträder sin nya tjänst den 1 november.
  (12 augusti 2019)
 • Torbjörn Gustafsson


  Från och med den 19 augusti går Torbjörn "Tobbe" Gustafsson in som tf gruppchef för TOM/Ljud-gruppen. Tobbe arbetar till vardags som Teknisk Samordnare på Produktion.
  (5 augusti 2019)
 • Elisabet Farving


  SVT:s Lönechef Elisabet Farving slutar den 31 augusti för att bli Lönechef på Securitas.Elisabet började på SVT i januari 2016. Hon har framförallt drivit implementeringen av HR+8 och jobbat med utveckling av löneprocesser och arbetssätt.– Jobbet på SVT har varit lärorikt och projektet med nytt lönesystem var en rejäl utmaning då den pågick under så lång tid. Vi på löneavdelningen har under de senaste åren förändrat och utvecklat processer och arbetssätt i hög takt och jobbar i nytt lönesystem och ny ärendehantering. Idag är löneavdelningen självgående i det dagliga arbetet och har mer tid för att ge service till våra användare och vi lägger mer tid idag på proaktiva kontroller av SVT:s löner innan löneutbetalningen vilket bidragit till mindre fel och mer korrekta löner, säger Elisabet Farving.
  (29 juli 2019)
 • Daniel Berg


  SVT Nyheter rekryterar Daniel Berg som arbetsledande onlineredaktör på Riksnyheterna i Stockholm.Daniel Berg kommer närmast från TT Nyhetsbyrån där han sedan 2015 är nyhetschef och tidigare också varit arbetsledande kvällsredaktör under många år.– Vi är väldigt glada över att ha rekryterat Daniel Berg till oss på SVT Nyheter. Daniel brinner för nyheter och har lång erfarenhet av arbetsledning, säger Nergiz Nora Westerbergh, gruppchef SVT Nyheter Online.Daniel Berg är 48 år och har tidigare även arbetat på Radio Rix och Nerikes Allehandas radiotidning.
  (4 juli 2019)

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör