21 oktober

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Nytt om namn

 • Maria Krums Vabins


  Maria Krums Vabins har tillsvidareanställts som programledare vid den lokala TV-desken i Falun. Maria jobbar för närvarande som vikarierande webbreporter på redaktionen i Falun och har tidigare varit programledare och reporter på Sveriges Radio P4 Dalarna.
  (9 oktober 2019)
 • Sami Putkinen


  Sami Putkinen är tillsvidareanställd som redigerare på Efterbearbetningsavdelningen i Stockholm fr.o.m. den 1 oktober. Sami har under flera år jobbat både som frilans och med en rad olika produktioner på SVT, bl.a. med Babel och EDIT.
  (9 oktober 2019)
 • Alexandra Björnstjerna Hjelm


  Strategiavdelningen får förstärkning det närmaste halvåret med Alexandra Björnstjerna Hjelm från SVT Öst i Norrköping. Alexandra ska vara redaktör för public service-redovisningen, en årlig rapport om hur SVT uppfyller sitt uppdrag enligt sändningstillståndet.– Det är en viktigt rapport som exempelvis forskare och politiker tar del av, säger Alexandra som började på Strategiavdelningen första oktober.Alexandra har jobbat som projektledare, programledare och reporter på allmän-TV och nyheterna inom SVT och har snart en master i socialpsykologi och organisationsutveckling.
  (3 oktober 2019)
 • Ebba Svedlund


  Ebba Svedlund är praktikant via Tekniksprånget, en satsning från Ingenjörsvetenskapsakademin för att locka fler att studera vidare som ingenjör. Hon tog studenten i våras och testar nu på livet som ingenjör här på SVT under hösten. Hon kommer praktisera 16 veckor på SVTi och Produktion & Teknik.
  (20 september 2019)
 • Anna Lyrvall


  Anna Lyrvall är praktikant via Tekniksprånget, en satsning från Ingenjörsvetenskapsakademin för att locka fler att studera vidare som ingenjör. Hon tog studenten i våras och testar nu på livet som ingenjör här på SVT under hösten. Hon kommer praktisera 16 veckor på SVTi och Produktion & Teknik.
  (20 september 2019)
 • Rania Simonsson


  Rania Simonsson har börjat som ekonom på SVT redovisning från den 16 september.– Som nyutexaminerad civilekonom, samt med erfarenhet av arbete inom administration och ekonomi, börjar jag nu som ekonom på SVT och ser väldigt mycket fram emot att bli en del av och representera SVT! Jag har sedan tidigare examen i projektledning inom musik- och eventbranschen och är exalterad över att få kombinera min kunskap och kompetens från både ekonomibranschen men också upplevelseindustrin, säger Rania Simonsson.
  (20 september 2019)
 • Kenth Kembe


  Kenth Kembe har gått i pension efter 40 år på SVT, varav 30 år på sportredaktionen.Han har jobbat som elektriker, ljudtekniker, fotograf, redigerare mm. Kentha är killen som packat lastbilen med teknik och studiobord, kört den till tävlingsarenan och sedan packat upp och byggt studio.Avtackning sker torsdagen den 19/9.
  (17 september 2019)
 • Anne Lundin Ziegler


  Anne Lundin Ziegler, strategisk HR parter för Ledningsenheterna och SVT Sport, har gått i pension efter 30 år på SVT. Anne har under sina år på SVT arbetat med HR-frågor i olika funktioner. Hon började på Aktuellt/Aktualitetsavdelningen som personaladministratör mitt under uppstarten av TV4 som rekryterade chef och många medarbetare från SVT. Därefter blev det Kanal1 Drama som produktionschef/personal och när TV2 och Kanal1 omorganiserades började Anne som Personalchef på den nystartade enheten Plan.Vid omorganisation då HR-arbetet samlades i en enhet blev Anne en av tre HR chefer och hennes ansvarsområde blev Ledningsenheterna och SVTi. Efter sammanslagningen av enheterna HR och Kommunikation har Anne varit strategisk HR-partner för Ledningsenheterna och SVT Sport.– Jag har haft en fantastisk tid på SVT och jag har varit med om ett antal stora förändringar som lett till det moderna företag som SVT är idag. Glömmer aldrig uttrycket – noppa koftan!Anne Lundin Zieglers sista arbetsdag var 31 augusti.
  (16 september 2019)
 • Sofie Salmén


  Sofie Salmén blir ny assistent till vd Hanna Stjärne och programdirektör Jan Helin. Hon kommer från SATS ELIXIA där hon jobbat sedan 2006 som assistent till vd/koncernchef.– Efter många roliga och utvecklande år på SATS är jag redo att ta mig an nya utmaningar på SVT! Att få representera SVT som spelar en så viktig roll i samhället och erbjuder något för alla, är något jag är väldigt glad och stolt över. Jag ser verkligen fram emot att komma på plats och lära känna Hanna, Jan och organisationen och känner mig ödmjuk inför det faktum att detta är en ny bransch för mig. Min erfarenhet som VD-assistent i en serviceorganisation hoppas jag kommer att bidra till SVT:s fortsatta utveckling, säger Sofie Salmén.Sofie Salmén börjar den 1 december.
  (11 september 2019)
 • Seher Yilmaz


  Den 1 oktober börjar Seher Yilmaz som ansvarig för SVT:s arbete med Sverigespegling och Employer Branding, SVT Organisationsutveckling, HR & Kommunikation.Seher har tidigare varit vd för Difference och konsult inom strategisk kommunikation för kunder inom samhällsbyggnad. Under de senaste fem åren har hon varit Rättviseförmedlingens ordförande.– Jag känner mig stolt över att få bli en del av SVT och ödmjuk inför en riktigt svår (men oerhört rolig!) utmaning. För mig som brinner för jämlikhet och inkludering finns nog ingen viktigare uppgift än att få arbeta med Sverigespegling på just SVT, säger Seher Yilmaz.
  (10 september 2019)

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör