16 juni

| Interntidning för Sveriges Television

 • Meny

Nytt om namn

 • Rey Rahbar


  Rey Rahbar, som i dag är chef för videoutveckling på SVT Produktion & Teknik, går från den 13 augusti in som tf CIO, Chief Information Officer, under tiden som rekrytering pågår. Hon behåller dessutom ansvaret för sin nuvarande grupp Videoplattform.Rey går in som adjungerande i Produktion & Tekniks ledningsgrupp samt SVTi:s produktledning.
  (12 juni 2019)
 • Jimmy Ahlstrand


  Jimmy Ahlstrand blir chef för corporate affairs på Telenor och lämnar SVT efter 15 år i företaget.Jimmy Ahlstrand inledde sin karriär på SVT genom att göra sex månaders praktik 2003. Kort därefter blev han anställd av Christina Jutterström som strategisk rådgivare till dåvarande företagsledningen. Sedan 2009 har Jimmy varit SVT:s strategichef. Under sin tid på företaget har han arbetat med en lång rad strategiska projekt och frågor, från Fri television-kampanjen och den utbudsstrategi som ledde fram till kanalomläggningen 2009, produktionsstrategin som ledde fram till dagens divisioner, flera omställningar av nyhetsverksamheten (däribland lokalomläggningen 2015) och de uppdaterade strategierna för säkerhet och beredskap för att nämna några. Under sin tid i företagsledningen har Jimmy bland annat svarat för företagsstrategier och mål, internationella relationer, juridik, programetik och samhällskontakter och företagets public service-redovisning.Jimmy har även varit ordförande i EBU:s expertgrupp för plattformsreglering, styrelseledamot i Radiotjänst i Kiruna och ledamot av EBU:s styrgrupp för juridik, policy och public affairs.– SVT är ett helt fantastiskt företag. Jag har fått förmånen att arbeta med sanslöst kompetenta kollegor kring något som är av oerhört stor vikt för samhället, men efter 10 år i den här rollen är det hög tid för mig att göra något annat. Internets utveckling är en av vår tids mest centrala demokratifrågor och det kommer jag ha möjlighet att arbeta med i min nya roll på Telenor, som dessutom är inne i en spännande fas i sin utveckling. Det är också en bra tidpunkt att lämna då tillståndsprocessen är i det närmaste avslutad och vi står inför ett nytt strategiarbete som ska sträcka sig fram till 2025, säger Jimmy Ahlstrand.Jimmy lämnar SVT i slutet av juni, efter 15 år i företaget, för att bli chef för Telenors corporate affairs-avdelning som innefattar funktioner som juridik, kommunikation, myndighetskontakter och public affairs. Avdelningen har ett tjugotal medarbetare.– Jimmy har en osviklig SVT-kompass som bygger på en djup förståelse för vad det innebär att vara ett public service-företag. Detta tillsammans med hans snabba intellekt, vänliga sätt och starka initiativkraft har gjort att han haft en avgörande betydelse för SVT:s position idag. Inte minst genom hans gedigna arbete med processen kring SVT:s sändningstillstånd. Jimmy har under många år varit ett ovärderligt stöd för mig och för många kollegor runt om i företaget. Det är med både värme och vemod som jag önskar honom all lycka i sitt nya jobb, säger vd Hanna Stjärne.Rekryteringen av en ny strategichef påbörjas omgående. Albert Svanberg, chef för programetik, kommer att vara tillförordnad strategichef och ingå i företagsledningen fram tills att rekryteringen är klar. Han börjar sitt uppdrag den 1 juli.
  (12 juni 2019)
 • Katarina Persson


  Katarina Persson går in som tf chef för Operations. Denna lösning gäller från 26 juli fram till årskiftet.– Det känns helt naturligt att låta Katarina gå in och axla denna viktiga roll i SVT och skapa utrymme för att titta på en framtida operationsorganisation med en ny CIO, säger teknikdirektör Adde Granberg.
  (12 juni 2019)
 • Kristina Lindberg


  Kristina Lindberg, Magasin 4/Rekvisitan gick i pension den 31 maj efter nästan 43 år i företagets tjänst.Hon började sin anställning den 16 augusti 1976, med uppdrag som möblerare samt attributör åt bl.a. Hyland .Kristina har även jobbat som attributör på bl.a. tv-serierna Selambs och God natt jord , samt bistod även Fem myror är fler än fyra elefanter.  Huvudelen av sin yrkesverksamma tid inom företaget har hon vigt åt Rekvisitaförrådet, som i samband med hennes pensionering nu kommer döpas om till SVT:s Rekvisitasamlingar.– Kristina har i högsta grad, med sin långa erfarenhet och stora kompetens, varit delaktig i denna kulturvårdande och förädlande insats. Vi är många som kommer sakna Kristina, hennes stora hjärta och värme och nu har vi en till pensionär att ringa vid framtida arbetstoppar, säger Dag Strömqvist, chef SVT:s ateljéförråd.
  (4 juni 2019)
 • Helena Nilsson


  Helena Nilsson slutar på SVT efter 15 års anställning. Helena började sin bana på SVT som Teknisk Strateg 2004, och har de senaste åren jobbat som Verksamhetsutvecklare först på VU och nu senast på Centrala Flöden. Hon tackas av måndagen den 17:e juni.
  (4 juni 2019)
 • Mikael Sjöstrand


  Mikael Sjöstrand är ny meteorolog på SVT:s väderredaktion. Han kommer att arbeta som sommarvikarie och kommer under den första perioden jobba med de lokala sändningarna för att sedan hoppa in på övriga program och plattformar. Han kommer att synas i SVT:s lokala sändningar redan nu i veckan.
  (3 juni 2019)
 • Milad Akbarzadeh


  I mitten av augusti ansluter Milad Akbarzadeh till sportredaktionen i Göteborg. Tanken är att Milad ska jobba tillsammans med Pelle Nyström som fotograf och redigerare fram till att Pelle går i pension. Efter det fortsätter Milad som ensam VJ på samma sätt som sportens medarbetare på plats i Malmö och Östersund. Han kommer senast från ett jobb som digital projektledare webb-tv på Hall Media.
  (20 maj 2019)
 • Daniel Grefve


  I början av augusti börjar Daniel Grefve som sportreporter, huvudsakligen på desken. Daniel har tillbringat flera år på SVT Sport, men de senaste tre åren har han tillbringat på Radiosporten.– Daniel har rekryterats främst för sina egenskaper som nyhetsjägare, som vi tror kommer att lyfta sportens desk ett par snäpp, säger Anja Hildén, reporterchef SVT Sport.
  (20 maj 2019)
 • Lotten Engbom


  Lotten Engbom börjar som Sociala Medier-specialist i mitten av juli. Lotten har jobbat på Mittmedia som skrivande reporter, med sociala medier och som nyhetschef, men är just nu på Expressen som allmänreporter.– Lotten har också särskild ridsport-kompetens med sig som vi är glada över, säger Anja Hildén, reporterchef SVT Sport.
  (20 maj 2019)
 • Elisabeth Ivarsson


  Elisabeth Ivarsson, Lisa, anställdes 1975 på dåvarande TV2. På den tiden var TV1 och TV2 olika organisationer i ”stimulerande tävlan”. Senare skulle TV2 bli Sverigekanalen bestående av de tio distrikten ute i landet. En rad olika befattningar har det blivit under åren; bildredaktör, presschef, biträdande planeringschef och projektledare.När TV1 och TV2 blev en gemensam organisation 1997 ansvarade Lisa för fusionen av de två tablåavdelningarna som under alla år av ”konkurrens” haft ett nära samarbete internt. Hundratals programtitlar i flera kanaler gjorde det nödvändigt att införa ett gemensamt planeringssystem. Lisa övergick till Teknisk utveckling som projektledare och ansvarade för kravställning och utveckling av det nya systemet, som var en del i en familj – Plan, Easy, Mathis, Aktör – namn som väcker kalla kårar hos äldre medarbetare. Systemutveckling i egen regi ägnade sig många organisationer åt på 1990-talet, Scrum och sprintar var okända begrepp och man byggde allteftersom nya behov framkom. Till försvar kan dock anföras att de systemstöd som public service behövde inte fanns på marknaden i någon större utsträckning då.2001 hade SVT digitaliserat nyhetsverksamheten. Nästa steg var att göra samma sak med allmän-TV. Lisa rekryterades till projektet Digi-TV med uppdraget att upphandla ett nytt tablåplaneringssystem, Vision. Då lydde SVT ännu inte under LOU, men den konsten skulle Lisa komma att få lära sig i djupet när hon tog steget över till SVT Inköp. Även där behövdes systemstöd, och Lisa gick förstås ”all in”. Idag har SVT Inköp en helt digital upphandlingsprocess med annonsering, signering och långtidslagring av avtal. Parallellt med arbetet på Inköp läste Lisa in en masterexamen i arkiv- och informationsvetenskap, vilket gjorde henne särskilt lämpad för att utreda SRF:s nya organisation av arkiv- och bibliotek 2013.Lisa är en utpräglad föreningsmänniska som varit engagerad i Saco och som arbetsmiljöombud. I det privata är hon bland annat ledamot i Näringslivets arkivråd, och lär inte sitta sysslolös efter pensionen.Fredagen den 24 maj är det avtackning för Lisa.
  (15 maj 2019)

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör