15 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 20 december 2017 06:30 - Uppdaterad 20 december 2017 17:15

Ny avdelning tar helhetsgrepp på utvecklingen av SVT

Den nya avdelningen Organisationsutveckling på HR & Kommunikation ska driva och stödja utveckling på SVT i linje med SVT:s strategi.

– Vårt uppdrag är att skapa interna förutsättningar för att SVT ska kunna leverera på den, säger Moa Wallgård, ny avdelningschef sedan i september.

SVT:s strategi ”Oumbärliga online och kreativt ledande”, som antogs förra hösten, pekar ut riktningen för hur SVT ska stå fortsatt starkt i ett medielandskap som ständigt förändras.

För att kunna leva upp till strategin behövs ett helhetsgrepp tas på utvecklingen av organisationen - och därför bildades i våras den nya avdelningen Organisationsutveckling på HR & Kommunikation.

Fungera som ett nav

Moa Vallgård

Moa Vallgård

– Tanken är att vi ska fungera som ett nav som driver utveckling på SVT och stöttar vid förändringsprocesser. Det innebär till exempel att vi kommer att hålla samman och synka företagsövergripande utveckling på SVT. Det viktiga är att all utveckling som görs runt om i företaget pekar mot samma mål. Verksamheterna ansvarar själva för att genomföra sina respektive utvecklingsarbeten men med stöd från oss på Organisationsutveckling, säger Moa Vallgård, avdelningschef.

I avdelningen ingår kompetens från både HR och Kommunikation och dessutom delar av Verksamhetsutveckling, VU, som inte längre finns kvar som avdelning.

Gränslandet

Organisationsutveckling arbetar med frågor i gränslandet mellan HR, strategi och kommunikation, som till exempel utveckling av ledarskap, medarbetarskap, employer branding, introduktion av nya medarbetare och mångfaldsarbete.

Avdelningen ansvarar dessutom för SVT:s internkommunikation, intranät och mötesstruktur.

– I mitten av februari kommer vi att lansera Fjärrkontrollen – SVT:s nya moderna intranät som ger medarbetarna en gemensam plattform för företagsnyheter, fakta, dokumenthantering, kunskapsdelning och uppmuntrar till engagemang på ett sätt som nuvarande intranät inte kan, säger Moa Vallgård.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

3 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör