15 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Ulf Johansson, Marianne Westman och Hans Peterson Hammer.

Ulf Johansson, Marianne Westman och Hans Peterson Hammer. (Foto: Fredrik Hjerling/Sofia Sabel/Mats Carlsson-Lénart)

Publicerad 14 december 2017 13:00 - Uppdaterad 15 december 2017 16:29

Uppdrag granskning får ny ledning

Uppdrag granskning kommer efter att Nils Hanson slutat att ledas av en trio som tar ett gemensamt övergripande ansvar för projektets ledning.

Ulf Johansson, Marianne Westman och Hans Peterson Hammer får i uppdrag att formulera projektets mål, utveckla strategierna för att nå dem och bygga en organisation som bär dit.

- Det är ett starkt gäng med skarpa individuella kompetenser som tillsammans förmår hålla fast vid all den kvalité Uppdrag granskning idag står för, samtidigt som de alla tre står för en tydlig vilja till förändring, säger Robert Olsson, programchef för samhällsredaktionen vid SVT i Göteborg.

Uppdrag granskning är ett komplext projekt att driva. Över 30 timmar originaljournalistik i broadcast per år, ett utökat uppdrag mot publicering designad för SVT Play och kontinuerlig närvaro på SVT Nyheter innebär att redaktionen hela tiden och samtidigt får jobba i olika tempo och inslagslängder.

- SVT:s övergripande strategi att ”broadcast och online är lika viktiga” innebär att Uppdrag gransknings uppgift är, att med sin journalistik i växande utsträckning möta den publik som idag inte följer oss i linjär television, säger Robert Olsson.

Ansvarsuppdelning

I gruppen finns det en tydlig ansvarsuppdelning:

Ulf Johansson är projektledare och ansvarig utgivare och den som i första hand tar ledningsgruppens offentliga framträdande. Personalansvarig tillsammans med Marianne Westman.

Marianne Westman är projektledare och ansvarig för UG webb och övergripande för de digitala plattformarna. Budgetansvarig och personalansvarig tillsammans med Ulf Johansson.

Hans Peterson Hammer, huvudredaktör med ansvar för säsongsplanering och att koordinera de internationella och nationella samarbetena.

Marianne Westman och Hans Peterson Hammer finns idag i Uppdrag gransknings organisation. Ulf Johansson är projektledare för SVT Opinion och Opinion Live och börjar sitt nya uppdrag i mars.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

13 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör