19 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Många nya SVT-produkter finns till försäljning nu.

Många nya SVT-produkter finns ute i julhandeln nu. (foto: SVT)

Publicerad 14 december 2017 07:00 - Uppdaterad 14 december 2017 21:28

Nya produkter i julhandeln från SVT Sales

Affärsutvecklingen på SVT har under året arbetat fram kvalitetsprodukter som minirobotar och reflexer från Labyrint, ett resevänligt sällskapsspel i kub-form från På spåret, och en kokbok inspirerad av succéserien Vår tid är nu.

På SVT Sales så arbetar man inte bara med programförsäljning utan också med licensiering av produkter som rör SVT:s många olika varumärken.

Paulette Rosas-Hott

Paulette Rosas-Hott

- Det är en viktig sidoverksamhet till programutvecklingen som kräver skärpa och öga för detalj. Genom produktutveckling och licensieringen så förlänger vi programmen, där vi alltid värnar om våra varumärken i förhållande till public service-uppdraget och samarbetar nära programredaktionerna, säger Paulette Rosas-Hott, chef för affärsutvecklingen på SVT Sales.

Kokboken Vår tid är nu

I kokboken Vår tid är nu, som ges ut av Grenadine-förlag, finns recept på alltifrån DK:s jazzmacka till Ethels fredstårta. Inspirerad av SVTS dramasuccé och skapad av Wilma Producions Sweden.

Kokboken Vår tid är nu

Kokboken Vår tid är nu

Seriens Restaurang Djurgårdskällaren drivs av familjen Löwanders som slåss om makten för verksamheten. Man har tagit dåtidens maträtter och lagat dem för dagens smaklökar med tillgång på råvaror och modern teknik. Recepten är inspirerade av sin tid och varsamt uppdaterade.

- Utöver bokens 60 recept så får vi också en historisk tillbakablick kring hur ransoneringen och svarta börsen fungerade och det är lite extra skoj att man även får reda på hur de klassiska rätterna fick sina namn, säger Patrik Backman, som projektlett framtagandet av kokboken från SVT:s sida.

Jakten på tidskristallen

Jakten på tidskristallen

Jakten på tidskristallen

SVT Sales arbetar också med adventskalendern och i år är papperskalendern till Jakten på tidskristallen illustrerad av Andreas Bennwik.

Papperskalendern har tagits fram i samarbete med Sveriges Radio sedan 1960, då SVT sände Titteliture.

Ebbots ark

Musikmässigt så bjuder många av SVT:s produktioner på både nya tolkningar i Jills veranda (Capitol Music) och Ebbots ark (Cosmos Music), men också på nya hits i Mini Mello (Universal Music) och roliga grönsakssånger i Hasses Trädgård (Warner Music).

Ebbots ark

Ebbots ark

- Att barn genom sång får möjligheten att lära sig mer om var vår mat kommer ifrån och hur den växer känns värdefullt, och man behöver inte vara barn för att dras med i Hasses finurliga grönsakssånger, säger Nilla Norberg som varit ansvarig för framtagandet av skivan Hasses trädgård.

Hasses trädgård

Hasses trädgård

Nilla Norberg arbetar just nu också med en bok som speglar programmet, där får barn lära sig att sätta ett frö, skörda det och laga till en rätt med grönsaken.

Boken Hasses trädgård kommer att ges ut under hösten 2018 i samarbete med förlaget Bladh by Bladh.

Nils Poppe

SVT Sales arbetar även med framtagandet av box set av älskade klassiker och har nyligen tagit fram en Nils Poppe dvd box, i samarbete med Majeng Media. I en samlad upplaga erbjuds här åtta föreställningar från Fredriksdalsteatern med Nils Poppe, som Poppe drev under 28 år.

Eva Funck

Andra program som nu återfinns hos återförsäljare är förra årets firade adventskalender Selma’s saga och den tredje säsongen av Fröken Friman’s krig, båda i samarbete med SF Studios.

När Eva Funck firar 30 år på SVT släpps också en dvd box via Majeng Media med hennes omtyckta serie från SVT, där Eva med hjälp av sina förstorade modeller visar och berättar om olika saker i vår omvärld.

Sällskapsspel

På spåret-spel

På spåret-spel

Julen kan vara en av sällskapsspelens absoluta högsäsong. I år har SVT Sales tagit fram Sveriges mest populära frågeprogram som behändig och lättspelad kub, i På Spåret-spelet kan familj och vänner ta plats i Första klass eller Dressinen och gissa vart vi är på väg.

För de minsta så har Alga, i samarbete med SVT, tagit fram ett Bolibompa sagospel.

Bolibompa-spel

Bolibompa-spel

- Bolibompa-spelet är ett påhittigt och roligt spel från tre år. Det kan spelas på flera olika sätt och är framtaget för att locka fram berättarglädjen och sätta fart på fantasin hos de yngre barnen, säger Anna-Karin Ljusberg som projektlett framtagandet av sagospelet från SVT:s sida.

Produkterna återfinns i detaljhandeln eller i nätbutiker som exempelvis Åhléns, Akademibokhandeln, Lekia, CDon.com, Stor och Liten och Lekmer.se.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

13 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör