21 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Carolina Källestål blir ny Allmän-tv-chef för Umeå, Göteborg och Malmö.

Publicerad 11 december 2017 20:49 - Uppdaterad 12 december 2017 17:34

Carolina Källestål ny Allmän-tv-chef

Carolina Källestål blir ny Allmän-tv-chef för Umeå, Göteborg och Malmö.

Hon efterträder Emma Kronqvist och lämnar sin nuvarande tjänst som nyhetschef sydväst inom Lokala nyheter. Carolina börjar sin nya tjänst 1 februari.

– Det känns fantastiskt roligt och bra med Carolina som ny chef i Allmän-tv-divisionen. Grunderna i den nya divisionsstrukturen är satta, vi har ett nytt renodlat uppdrag med fokus på innehåll. Carolina är driven, nyfiken, erfaren och inkluderande. Dessutom har hon med sig hela erfarenheten från Nyheternas arbete med online-förflyttningen. Det kommer vi att ha stor nytta av inom Allmän-tv, säger Maria Groop Russel, divisionschef Allmän-tv.

Carolina Källestål började på SVT i augusti 2014 som nyhetschef inom Lokala nyheter med placering i Malmö. Sedan dess har hon fokuserat på och drivit arbetet mot en digital transformation och nytt verksamhetsuppdrag med tydligt digitalt fokus.

Lång erfarenhet

Carolina har en bred journalistisk bakgrund och en lång erfarenhet som ledare. Tidigare arbetade hon som programchef för lokala nyheter och med programutveckling för Nyhetsbolaget och som redaktionschef med fokus på program- och organisationsutveckling inom TV4-gruppen. Här hann hon också vara producent för dokumentärer och liveprogram.

– Det är verkligen ett hedersuppdrag som känns mycket inspirerande. Jag har stor respekt för kunnandet och den breda och trovärdiga programproduktionen i Göteborg, Umeå och Malmö. Jag ser fram emot att jobba tillsammans med alla proffsiga ute på orterna och gemensamt ska vi ta oss an utmaningarna med digitalisering och att fortsatt leverera Sveriges bästa innehåll, säger Carolina Källeståhl.

Carolinas ansvar blir att leda, utveckla och driva Sverigedelen av Allmän-tv:s verksamhet. Förutom det kommer hon att tillsammans med Andreas Bedinger, ATV-Stockholm, ha det samlade ansvaret för strategi- och förändringsarbete för hela programverksamheten i divisionen. Carolina kommer att ingå i Allmän-tv:s divisionsledning och kommer att leda Sverigeorganisationen inom Allmän-tv.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

1 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör