13 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 6 november 2017 06:00

Lasse Kronér tar en timeout

SVT och Lasse Kronér har fattat ett gemensamt beslut om att han inte kommer att programleda nästa säsong av Smartare än en femteklassare.

Efter att det pågående polisärendet är avslutat inleds diskussioner om Lasse Kronérs framtida engagemang för SVT.

 Under förra veckan stod det klart att polisen inlett en förundersökning mot Lasse Kronér som anklagas för sexuellt utnyttjande.

- Förberedelserna inför kommande inspelning av Smartare än en femteklassare är i full gång och jag kan under rådande omständigheter inte delta i arbetet på det sätt jag brukar. Det gör att jag tvingas hoppa över inspelningen av programmet. Detta gör mig sorgsen, men jag kan inte jobba med detta hängande över mig, säger Lasse Kronér.

Peter Nyrén, programbeställare:

- Vi har tillsammans med Lasse Kronér kommit fram till att det i nuläget är bäst att han inte kommer att programleda produktionen Smartare än en femteklassare som startar i dagarna.

Inväntar resultat

- Vi har ett långt och framgångsrikt samarbete med Lasse och för att vi ska kunna fortsätta ha det, måste vi invänta resultatet av den förundersökning som nu pågår. Samtidigt krävs planering och framförhållning för vårens program att arbetet går framåt och där kan just nu inte Lasse vara med. Vi kommer därför att starta sökandet efter en ersättare som programledare för Smartare än en femteklassare, säger Peter Nyrén och fortsätter:

- När den pågående utredningen är avslutad kommer vi sätta oss ner med Lasse för att diskutera hans framtida engagemang och produktioner för SVT.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367
Chef SVT Internkommunikation

0 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör