10 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Hanna Stjärne är med på listan.

SVT:s vd Hanna Stjärne är med på Variety 500:s lista över de mest inflytelserika personerna i världen inom underhållning.

Publicerad 16 oktober 2017 11:18 - Uppdaterad 16 oktober 2017 17:52

SVT:s vd - bland de mest inflytelserika i världen inom nöje

SVT:s vd Hanna Stjärne är med på Variety 500:s lista över de 500 mest inflytelserika personerna inom underhållningsindustrin i världen.

- Det är ett erkännande av SVT:s internationella framgångar och den respekt som bolaget väcker bland kollegor världen över. Jag är hedrad och glad, inte minst å alla begåvade och kreativa medarbetares vägnar, säger Hanna Stjärne.

Variety är, tillsammans med The Hollywood Reporter, de två stora amerikanska branschtidningarna inom tv-, film- och underhållning.

Varietys jury sammanställer varje år en lista över de 500 mest inflytelserika personerna inom underhållningsgenren över världen - och endast två svenskar finns med på listan i år: Hanna Stjärne och Spotifys grundare Daniel Ek.

Hanna Stjärne:

- SVT har fått internationellt beröm på många sätt den senaste tiden. Vi vann en Emmy för ”Allt för Sverige” och Panamadokumenten tog hem SVT:s första Emmynominering någonsin för current affairs. Dramaserier som Bron och Jordskott väcker uppmärksamhet i många länder och våra digitala tjänster vinner också globala priser, senast prisbelönades Melodifestivalen i The Lovie Awards för bästa nyhets- och nöjesapp i Europa, i konkurrens med BBC och The Guardian.

Variety 500

Variety 500

Stora tv-bolag

De allra flesta personerna på Varietys lista är amerikaner: 362 av  500. 28 kommer från Storbritannien och 20 från Kina.

Inom tv-branschen finns ledande personer med från de stora amerikanska tv-bolagen, som Fox Television, Netflix, Warner Bros Television Group, ABC Studios, HBO, Amazon Studios etc.

Men även Danmark Radios vd Maria Rörbye Rönn är med på listan.

Apples vd Tim Cook och Facebooks Mark Zuckerberg finns också med.

Inom film- och underhållning är skådepelare och artister, som t ex Angelina Jolie, Brad Pitt, Queen Latifa, Beyoncé, Jay-Z, Justin Timberlake, Rihanna, Denzel Washington, Adele, Leonardo DiCaprio, Clint Eastwood, Tom Hanks och Tom Cruise med för att nämna några.

"Yngsta chefen någonsin"

I informationstexten om Hanna Stjärne står det bland annat att hon sedan 2014 varit vd för public service-bolaget SVT – den yngsta chefen någonsin på den befattningen.

Hon har kallats ”media amazon” och varit vd för UNT, och listats som nummer ett på Fokus News lista över de 75 mest inflytelserika kulturpersonerna i Sverige. Och att hon förra året fick ta emot en internationell Emmy för ”Allt för Sverige”.

Fakta:

Variety är en veckotidning som grundades i New York 1905 av Sime Silverman.

Tidningen ägs av Reed Business Information.

Variety och The Hollywood Reporter är de största tidningarna inom underhållning i USA. Båda skriver om nöjesindustrin.

(Wikipedia)

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

14 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör