15 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Anna Bylund och Maria Karlsson Thörnkvist provfilmade 45 unga tjejer och killar under kvällen.

Anna Bylund och Maria Karlsson Thörnkvist provfilmade 45 unga tjejer och killar under kvällen. (Foto: Annika Lövström)

Publicerad 24 augusti 2017 07:00 - Uppdaterad 28 augusti 2017 15:02

SVT mötte unga publiken på Malmö-festivalen

Varje år besöks Malmöfestivalen av 1,4 miljoner människor. Det är ett utmärkt tillfälle för SVT Malmö att möta publiken: lyssna på tittarna och marknadsföra SVT:s program.

I år var det två projekt som närvarade på festivalen som en aktivitet i enlighet med SVT:s strategiska riktlinje ”Lätt att hitta, lätt att prata med”.

SVT Projekt Z tog tillfället i akt att sätta upp ett tält på festivalens ungdomsområde i syfte att casta ungdomar till ett kommande dramaprojekt.

Det var en strid ström av 12-18-åringar som fick berätta om sig själva och spela upp korta scener för kameran. Projekt Z:s Maria Karlsson Thörnkvist och Anna Bylund filmade och agerade i dialog med ungdomarna.

Ytterligare fyra medarbetare från TV-huset i Malmö passade på att vara på plats och prata med ungdomar.

Anna Bylund och Maria Karlsson Thörnkvist hjälper en ung tjej att provfilma.

Anna Bylund och Maria Karlsson Thörnkvistförbereder inför provfilmningen. (foto: Annika Lövström)

- Jag är oerhört nöjd, säger Maria Karlsson Thörnkvist, projektledare för SVT Projekt Z. Vi mötte och provfilmade 45 unga människor och kommer att kalla 28 till ytterligare provfilmningar. Vi hade aldrig fått en sådan mångfald på dem vi träffade genom våra vanliga sätt att casta.

Researchprojekt

SVT Projekt Z startade som ett researchprojekt för att få bättre koll på vad målgruppen 12-18 år tänker och tycker. Målgruppens egna historier publiceras på ett Instagramkonto och nu ska några av historierna dramatiseras.

Annika Lövström är gruppchef på ATV Produktion i Malmö och har satt upp som mål, i enlighet med SVT:s nya strategi, att vara ute och möta SVT:s tittare vid ett antal tillfällen. Denna kväll arbetade hon med SVT Projekt Z på festivalen och hjälpte till med att prata med ungdomarna och hålla ordning på kön.

- Det känns viktigt att lämna skrivbordet och träffa publiken. Speciellt att som här få träffa ungdomar – det ger mig jättemycket.

Cat Bengtsson, medarbetare på Projekt Z, pratar med ungdomar vid SVT:s tält.

Cat Bengtsson, medarbetare på Projekt Z, pratar med ungdomar vid SVT:s tält. (foto: Annika Lövström)

Kvällen på Malmöfestivalen var också ett utmärkt tillfälle att göra reklam för Projekt Z som förhoppningsvis fick många nya följare på Instagram.

Kvällen på Malmöfestivalen var också ett utmärkt tillfälle att göra reklam för Projekt Z som förhoppningsvis fick många nya följare på Instagram. (Foto: Annika Lövström)

Hitlåtens historia

Även kulturprogrammet ”Hitlåtens historia” passade på att möta publiken.

När Henrik Berggren skulle spela på Malmöfestivalen den 17 augusti, så körde Hitlåtens Historia (projektledare Fredrik Norberg och reportrarna Håkan Thörn och Mikael Nordlander) en toktidig förhandsvisning av episoden om Broder Daniels ”Shoreline”.

Låten som blivit en egen liten folkrörelse här hemma och historien runt den - lika skruvad som det faktum att det står ett monument rest för låten i Göteborg.

Ett åttiotal hängivna Broder Danielfans kom till biograf Spegeln i Malmö för att se förhandsvisningen av Hitlåtens historia.

Ett åttiotal hängivna Broder Danielfans kom till biograf Spegeln i Malmö för att se förhandsvisningen av Hitlåtens historia. (Foto: Fredrik Norberg)

Gratis biovisning

Tillsammans med Malmöfestivalen och Biograf Spegeln så hade SVT en gratis visning kvällen innan för Henrik Berggrens fans och våra tittare, plus spelade skivor och svarade på frågor ifrån nyfikna och Broder Daniel-fans resten av kvällen.

Episoden om ”Shoreline” kommer visas i SVT Play och SVT2 i november.

Fakta:

Malmöfestivalen är en i Malmö återkommande festival i augusti varje år.

Festivalen startades 1985 och är en föregångare och inspiratör till Stockholms Vattenfestival och Göteborgskalaset. (Wikipedia)

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

7 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör