6 december

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Ingvar Näslund, Sofia Taavitsainen och Margaretha Eriksson

Ingvar Näslund (foto: Eva Gerhardsson, VK) Sofia Taavitsainen (foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio) och Margaretha Eriksson (foto: privat)

Publicerad 22 augusti 2017 09:15 - Uppdaterad 23 augusti 2017 11:56

Klart med nya chefer för lokala nyheter och minoriteter

Ingvar Näslund, chefredaktör på Västerbottenskuriren, blir ny nyhetschef för Nord.

Sofia Taavitsainen, kanalchef för Sisuradio, blir nyhetschef för Stockholm med utvecklingsansvar för minoriteter samt chef och utgivare för SVT:s Finska program och nyheter.

Margaretha Eriksson blir nyhetschef för Öst.

Därmed är Lokala Nyheter och Minoriteters ledningsstruktur komplett.

Sedan tidigare är det klart att Johan Everljung blir Nyhetschef online, Lena-Marie Nilsson Nyhetschef broadcast, Carolina Källestål Nyhetschef Sydväst och Anna Werkström Olsson Administrativ chef.

Erfarna ledare

Christina Ågren

Christina Ågren

- Det känns helt fantastiskt att kunna rekrytera några av landets främsta publicister och mest erfarna ledare till SVT:s Lokala Nyheter och Minoriteter, säger programchef Christina Ågren och fortsätter:

- När samhället polariseras, journalistiken ifrågasätts och mediekonsumtionen blir alltmer individualiserad ställs allt högre krav på oss som public service och vi behöver ständigt omdefiniera vår roll som nyhetsleverantör. Med den här ledningsgruppen för lokala och minoriteter kommer SVT Nyheter att stå väl rustade för att möta såväl dagens som framtidens strategiska utmaningar.

Västerbottenskuriren

Ingvar Näslund, idag chefredaktör på Västerbottenskuriren i Umeå, en av landets mest framgångsrika lokala tidningar digitalt, blir Nyhetschef Nord och ansvarig utgivare för Sverige idag.

- Efter att ha vuxit upp med SVT, konkurrerat med dem och nu getts chansen att jobba där så känns det givetvis ovant men framförallt spännande och engagerande. Det råder heller ingen tvekan om betydelsen av stark journalistik från SVT och andra ansvarstagande medier, för samhället i stort. Det ser vi bevis på varje dag, både nationellt och lokalt, och det är ett givet mål för mig att bidra till att SVT fortsätter utveckla den, säger Ingvar Näslund.

Fina samarbeten på radion

Sofia Taavitsainen, idag områdeschef för Område Sisu och Romano samt kanalchef för Sisuradio, blir Nyhetschef Stockholm med utvecklingsansvar för minoriteter samt chef och utgivare för SVT:s Finska program och nyheter.

- Jag är så glad för möjligheten att få vara med och utveckla både den lokala- och minoritetsjournalistiken på SVT. På Sveriges radio har vi lyckats få till många fina samarbeten över redaktionsgränserna där olika perspektiv möts och skapar en mer komplett bild av verkligheten. TV, kanske ännu mer än radio, har fått känna av publikens förändrade medievanor och konkurrensen från stora internationella aktörer. Att tänka nytt kring nyheter och rörlig bild just här och just nu känns otroligt spännande, säger Sofia Taavitsainen.

Koordinering

Margaretha Eriksson, idag tf Nyhetschef Öst, tidigare Nyhetschef riksnyheterna, fortsätter i en ny roll som Nyhetschef Öst, med ett övergripande ansvar för koordineringen mellan riksnyheter och lokala nyheter på kort och lång sikt.

- Det känns fantastiskt roligt och hedrande att få vara med och utveckla SVT:s viktiga uppdrag att värna demokratin och säkra att hela Sverige granskas och bevakas, säger Margaretha Eriksson nyhetschef Öst.

Margaretha Eriksson tillträder formellt den 1 september, Sofia Taavitsainen den 24 oktober och Ingvar Näslund 1 januari 2018.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

6 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör