21 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
Peter de Verdier har i dag utsetts till CFO/Ekonomidirektör på SVT.

Peter de Verdier - ny CFO/Ekonomidirektör på SVT.

Publicerad 19 juni 2017 13:30 - Uppdaterad 19 juni 2017 19:17

Peter de Verdier - ny ekonomidirektör

Peter de Verdier har i dag utsetts till CFO/ekonomidirektör på SVT.

Han tillträder efter sommaren och blir chef för en större ekonomiavdelning än i dag.

- Jag är mycket glad över att få välkomna Peter de Verdier till SVT. Hans strategiska förmåga och skarpa blick när det gäller ekonomistyrning kommer att hjälpa SVT att stå ännu starkare framöver och hans djupa kunskaper inom det tekniska området kommer också att vara en stor tillgång, säger vd Hanna Stjärne.

Nasdaq

Peter de Verdier har en bred ekonomisk och teknisk bakgrund. Tidigare har han arbetat med systemutveckling på Ericsson och OM, och som managementkonsult på McKinsey & Co.

De senaste 13 åren har han haft olika roller inom Nasdaq, bland annat som divisions-CFO (Chief Financial Officer) och nu senast som vd för ett av dotterbolagen, BWise.

SVT:s roll unik

- I dagens komplexa omvärld är det viktigare än någonsin med oberoende och saklig rapportering som görs tillgänglig för alla. SVT:s roll i detta är unik. Med de förändringar som pågår i mediebranschen är det väsentligt att SVT fortsätter utvecklas för att behålla sin relevans. Det ska bli oerhört spännande att vara med på den resan. Jag ser också verkligen fram emot att lära känna SVT och alla mina nya kollegor, säger Peter de Verdier.

Avdelningen utökas

Peter de Verdier kommer att ingå i SVT:s företagsledning och i samband med att han tillträder sin tjänst efter sommaren utökas Ekonomiavdelningen. Löneavdelningen förs över från HR & Kommunikation till Ekonomi.

- Lönefrågor är naturligt kopplade till ekonomifrågor varför denna flytt är logisk, men ett fortsatt nära samarbete med HR & Kommunikation är förstås en förutsättning, som till exempel genom den gemensamma HR- och löneservicefunktion som kommer att introduceras på det nya intranätet, säger Sabina Rasiwala, HR- och kommunikationsdirektör.

I samband med att Peter de Verdier tillträder efter sommaren går Marianne Falksveden, som lett både teknik- och ekonomiarbetet under en övergångsperiod, tillbaka till sin ordinarie tjänst som ekonomichef

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

4 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör