15 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 19 juni 2017 12:30 - Uppdaterad 19 juni 2017 19:16

Ny teknikorganisation ska ge ökad flexibilitet

Nuvarande teknik, produktion och en tredjedel av SVTi bildar tillsammans SVT:s nya teknikorganisation från och med september 2017.

Uppdraget är att säkerställa att SVT:s framtida teknik- , IT- och produktionssystem går hand i hand för att kunna möta framtidens kommande utmaningar inom den allt snabbare teknikutvecklingen.

I början av hösten 2016 gjordes en teknikkartläggning på SVT. Den visade att de tekniska funktionerna är spridda i företaget, att den tekniska strukturen är komplex och pekade på behovet av en övergripande teknikstrategi.

- Det finns ett behov av en teknikstrategi för hela SVT. Och för att göra det möjligt samlar vi olika tekniska funktioner som idag ligger på tekniken, produktion och delvis också SVTi, säger vd Hanna Stjärne.

I samband med att Adde Granberg utsågs till CTO/teknikdirektör och Daniel Ekelöf till biträdande fick de tillsammans med divisionschef Maria Groop Russel i uppdrag att titta på vilka delar den nya teknikorganisationen skulle bestå av.

Adde Granberg och Daniel Ekelöf

Adde Granberg och Daniel Ekelöf (foto: SVT)

Samla resurserna

- Teknik, produktion och de grundläggande plattformarna på SVTi bildar SVT:s nya teknikorganisation. Att samla resurserna under ett och samma tak möjliggör en gemensam bild om vart vi är på väg, och förståelse för olika prioriteringar och utmaningar som vi har framför oss. Vi kommer också få en ökad flexibilitet och snabbhet genom kortare beslutsvägar både för Nyheter och SVTi/ATV vilket ska leda till bland annat ett mer prisvärt SVT, säger teknikdirektör Adde Granberg.

Det övergripande syftet med förändringen också är att stötta den digitala förflyttningen i företaget - ”online är lika viktigt som broadcast”.

Fakta:

SVT:s nya teknikorganisation kommer att bestå av:

  • Nuvarande Teknik
  • Produktion - hela produktion inklusive undertext och SVT design
  • SVTi - grundläggande plattformar

Uppdraget för den nya teknikorganisationen kommer att vara att säkerställa att SVT:s framtida teknik- ; IT- och produktionssystem går hand i hand för att kunna möta framtidens utmaningar inom den allt snabbare teknikutvecklingen.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

5 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör