13 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny

Publicerad 22 maj 2017 20:35 - Uppdaterad 29 maj 2017 22:15

Rekordtittande online efter Drottninggatan

Intresset för nyhetssändningar var mycket stort efter lastbilsattentatet 7 april. Det framgår av en ny rapport från MMS.

- Vi ser ett genombrott för tittandet på nyhetssändningar online, säger MMS VD Magnus Anshelm.

Det nya i samband med attentatet på Drottninggatan var att publiken sökte sig till rörliga nyhetsbilder online i en omfattning vi inte varit i närheten av tidigare, skriver MMS i ett pressmeddelande.

Från 15.00 den 7 april ökade antalet strömstarter dramatisk för de nyhetssajter som rapporterade om attentatet. Efter 18.00 minskade antalet strömstarter för nyhetssajterna markant, men var fortfarande högre än vanligt. Samtidigt ökade tittandet på TV för de stora nyhetskanalerna, vilket sammanfaller tidsmässigt med att folk kom hem efter jobben.

SVT störst totalt

Det totala nyhetstittandet (broadcast och online) var som störst på fredagen, medan det var relativt jämnt mellan lördagen och söndagen. SVT var störst fredag och lördag, Gällande antalet onlinestarter var dock Aftonbladet störst.

Linjärt ännu massivt

– Vi kan åtminstone dra tre viktiga lärdomar från nyhetstittandet under helgen efter lastbilsattentatet. För det första ser vi ett genombrott för tittandet på nyhetssändningar online. För det andra är linjär-TV-tittandet vid stora nyhetshändelser fortfarande massivt. För det tredje ser man att onlinetittandet på nyheter dominerar inledningsvis, medan det linjära nyhetstittandet tar över när de flesta är hemma på kvällen, säger MMS VD Magnus Anshelm.

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

0 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör