21 november

| Interntidning för Sveriges Television

  • Meny
EU-kommissionär Cecilia Malmström på besök på SVT.

EU-kommissionär Cecilia Malmström på besök på SVT. (foto: Anders Strömqvist)

Publicerad 11 maj 2017 07:00 - Uppdaterad 15 maj 2017 21:41

Hanna Stjärne och Cecilia Malmström i möte om framtida utmaningar

Sveriges EU-kommissionär Cecilia Malmström och VD Hanna Stjärne träffades nyligen till ett informellt frukostmöte på SVT.

Mötet följde på en kontakt som initierades under Eurovision Song Contest i Stockholm i fjol där Malmström deltog som gäst.

Mötet mellan Stjärne och Malmström ägde rum på VD:s rum i Kontorshuset i Stockholm, och inleddes med en diskussion kring den snabba utveckling som sker idag inom media vad gäller internationalisering av nationella marknader, digitalisering och hur man bäst förhåller sig till ständig förändring och utveckling.

Cecilia Malmström, som är ansvarig kommissionär för EU:s handelsfrågor och hanterar TTIP, EU:s pågående frihandelsavtal med USA, har även hand om frågor som rör EU:s framtida handel med data.

Hanna Stjänre och Cecilia Malmström diskuterade många frågor på frukostmötet.

Hanna Stjärne och Cecilia Malmström diskuterade bland annat frågor kring digitalisering på frukostmötet. (foto: Gunilla Asp)

Utmaningar

Cecilia Malmström bekräftade bilden av att EU-lagstiftning och reglering har svårt att hinna med och hitta en balans då olika delar av EU har så olika förutsättningar vad gäller digital utveckling. Därför ansåg hon det angeläget att förstå de utmaningar som SVT och andra medieaktörer står inför på nationella marknader.

- För närvarande pågår ett antal centrala förhandlingar på EU-nivå som rör media och tjänster för rörlig bild, säger Hanna Stjärne. Därför är det viktigt att diskutera de aktuella utmaningar vi ser på nationella marknader för att hitta rätt balans i kommande lagstiftning.

Fake news

Diskussionen kom också att fokusera på ”fake news” och propaganda, som just nu står högt på dagordningen i Bryssel.

Man pratade också om public service viktiga betydelse som nyhetsförmedlare och vilken central roll detta nyligen kom att spela under terroristattacken på Drottninggatan.

Samtal utanför VD:s rum.

Samtal utanför VD:s rum. (foto: Gunilla Asp)

På mötet deltog , förutom Hanna Stjärne och Cecilia Malmström, även Katarina Areskoug, chef för EU-kommissionens kontor i Stockholm, Catrine Norrgård som jobbar i Malmströms kabinett samt undertecknad, Charlotte Niklasson, ansvarig för de nordiska bolagens public-affairs kontor i Bryssel.

EU-kommissionär Cecilia Malmström och VD Hanna Stjärne.

EU-kommissionär Cecilia Malmström och VD Hanna Stjärne. (foto: Gunilla Asp)

247.e602927b0367954b71afe602927b0367

14 gillar detta

Prenumerera


Prenumerera på Vipåtv:s nyhetsbrev här:
Namn
E-postadress

Vipåtv

SVT:s interna nyhetstidning sedan 1991.

Webbadress: vipatv.svt.se

Twitter: @svt_vipatv

Adress: Vipåtv, SVT, KH-BVP

105 10 Stockholm

Kontakt

Redaktör: Charlotta Lambertz

E-post: vipatv@svt.se

Ansvarig utgivare: Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör